Hayatı kolaylaştıran ayakkabılar

Hayatı kolaylaştıran ayakkabılar

Çok özel ayakkabılar Shoexpo’da

İZFAŞ tarafından gerçekleştirilen 43. Shoexpo – İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı’nda hayatı kolaylaştıran özel ayakkabı tasarımları dikkat çekti. Varis önleyiciden kişiye özel boy uzatan ayakkabıya kadar tüm çeşitler yurt içi ve yurt dışından gelen alıcılarla buluştu. 

İZFAŞ tarafından bu yıl 43’üncü kez düzenlenen Shoexpo - İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı, kent ekonomisi ve sektöre yine büyük katkılar sağladı. 2018- 2019 sonbahar-kış modasının yanında 2018 yazının modellerinin de sergilendiği Shoexpo’da ziyaretçiler ayakkabı ve çanta sektöründeki son gelişmeleri, yenilikleri, tasarımları ve modelleri görme olanağı buldu. Shoexpo’da kadın, erkek ve çocuk ayakkabıları ile çantalar sergilendi. Türkiye’nin çeşitli kentleri ve 50’ye yakın ülkeden gelen alıcılar, katılımcılarla görüşmeler yapma fırsatı da buldu. 

Varis önleyici ayakkabı 

Fuara katılan firmalar, hayat kolaylaştıran ürünlerini de fuarda görücüye çıkardı. Katılımcı bir firma, varis önleyici ve topuğunda çelik yay bulunan ayakkabılarını ziyaretçilere sundu. Rahatlığı ve hastalık önleyiciliği ile öne çıkan ayakkabıların firma satış müdürü Yiğit Biriz, “2010 yılında AR-GE çalışmasıyla başladık. Özellikle uzun süre ayakta çalışan kişilerin sıkıntıları doğrultusunda varis oluşumunu önlemek amacıyla çalıştık. Varisin oluşmasında en büyük etken baldır kaslarının pompa görevi görmesi… Kirli kanın ayaktan kalbe gitmesini sağlamak için bir pompa sistemi gerekiyor. Bu ancak kasların kasılmasıyla mümkün oluyor. Bizde topuğunda yay bulunan bir ayakkabı yaptık ve kasların kasılıp kanın daha yukarı çıkmasını sağladık. Varis oluşumunu önlemek için bunu yaptık, topuk dikenini de önlüyor. Ayrıca nasırda da iyi etki yapıyor. Patenti bize ait. Rahat ayakkabılar ve diyabetik hastalar için de ayakkabılar yapıyoruz. 36 ile 45 numara arasında ayakkabılarımız mevcut. Bu ayakkabılar medikal dükkanlarında bulunuyor. Eczanelerde de görmek mümkün. İngiltere, Cezayir, Bulgaristan ve Finlandiya’ya ihracat yapıyoruz” dedi. 

Boy uzatan ayakkabı 

Shoexpo’da 10 santimetreye kadar boy uzatan içten topuklu ayakkabılar da ilgi odağı oldu. Ayakkabıları üreten firmanın sahibi Ayberk Güzel, “Damatla gelin arasındaki boy farkını kapatmaya yarayan, damatlar için içten beslemeli içeriden görünmeyen bir topuk yapıyoruz. Gelinler topuklu ayakkabı giydikleri için böyle bir üretim yaptık. Yaklaşık 10 santimetre kadar damadı uzatıyoruz. Ne renk isterlerse, isteğe göre tasarlıyoruz. Takım elbise kumaşından aynı kombinden ayakkabılar yapıyoruz. Yurt dışına satıyoruz. Genelde İtalya’ya ayakkabıları gönderiyoruz” diye konuştu. 

Kişiye özel kalıp 

Fuarda katılımcı bir firma, kişiye özel ürettiği ayakkabılarıyla öne çıktı. Ayakların üç boyutlu tarayıcılarla taranması sonrasında alınan kalıplarla üretilen ayakkabılar özellikle yurt dışında tercih ediliyor. Firma sahibi İsmail Pehlivan, “Özellikle erkek kullanıcıların ayaklarını üç boyutlu tarayıcılarla tarıyoruz. Ayakkabı üretiminde kullandığımız kalıpları ayağa göre ölçüler alarak ayağa uygun hale getiriyoruz. Üç boyutlu yazıcıda plastik olarak üretiyoruz. Üst kalıbını dizayn edip ayağın ölçülerine özel olarak üretilmiş ayakkabılar ortaya çıkıyor. Hizmet odaklı bir iş, seri imalatın dışında özel imalat olduğu için kendine özel takım elbise diktiren kişiler tercih ediyor. Biz 52 numaraya kadar ayakkabı üretiyoruz. Almanya’da bir firma ile çalışıyoruz. Ayak ölçülerini tarayarak bize gönderiyorlar, ölçülere göre müşteri siparişlerini üretiyoruz. Almanya’ya gönderiyoruz. Avrupa ülkelerinde pazarlamaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.