Hayatınızı bir düğmeye basarak bitirebilirsiniz...

Hayatınızı bir düğmeye basarak bitirebilirsiniz...

Philip Nitschke, dünyanın ilk 3D baskılı ötenazi makinesini piyasaya sundu.

Sarco olarak adlandırılan ötenazi makinesini, insanların kendi hayatlarını kendi sona erdirmelerine olanak tanıyor. Kapsül, daha sonra, ölen kişinin tabutu olarak ayrılıp katlanabiliyor. Dr. Nitschke ve Alexander Bannink, makineyi Hollanda'da tasarladı.


Avustralyalı ötenazi savunucusu Dr. Philip Nitschke, ölümü gerçekleştirmek için dünyanın ilk 3D baskılı makinesini piyasaya sürdü. Sarco adlı makine, daha sonra tabandan ayrılabilen ve tabut olarak kullanılabilen bir kapsül içeriyor. 'Dr. Death' lakaplı Dr. Nitschke, Sarco'yu mühendis Alexander Bannick'le Hollanda'da geliştirerek dünya çapında kullanıma sokmayı amaçlıyor.

Exit International, Ekim ayı sonlarında Kanada'da ötenazi konferansı düzenleyerek makinenin ücretsiz açık kaynak tasarımını internete yerleştirdi. Sarco, dünyanın herhangi bir yerinde 3B baskılı ve monte edilebilecek şekilde tasarlandı Makine, kullanıcıların bir düğmeye basarak intihar etmesine izin veriyor.

Kullanıcılar, kapsül için 4 haneli bir erişim kodu elde etmek için çevrimiçi zihinsel bir anket doldurmalı. Sıvı azot, daha sonra kullanıcı makineyi çalıştırdıktan sonra kapsülü dolduruyor ve oksijen damlası olarak dakika içinde huzurlu bir ölüm meydana getiriyor.

Nitschke, nihai amacının, dünyanın her yerindeki rasyonel insanlara hayatlarını seçtikleri bir zamanda huzur içinde ve güvenilir bir şekilde son vermelerine yardımcı olmak olduğunu söyledi. 'Sarco, herhangi bir sınırlı ilaç kullanmıyor veya bir intravenöz iğne yerleştirilmesi gibi özel bir uzmanlığa ihtiyaç duymuyor. Giriş sınavını başarabilen herkes, makineye girebilir ve hayatlarını yasal olarak sona erdirebilir.' dedi.

Exit International direktörü Dr. Nitschke, Sarco'nun ötanazi ilaçlarına erişenler ve yaşlılar arasında artan bir talebe yanıt olarak geliştirildiğini söyledi. 

Kaynak: Milliyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.