Haydar Ali Yıldız, Haber Global'e konuk oldu!

Haydar Ali Yıldız, Haber Global'e konuk oldu!

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Haber Global ekranlarının her hafta gündem yaratan ve gündem değiştiren 40'a konuk oldu.

Yapımcılığını BBO Yapım’ın gerçekleştirdiği, Jülide Ateş’in sunuculuğunu üstlendiği 40’ta, Yıldız’a format gereği 40 soru yöneltildi ve 2 dakika süresince soruları yanıtlaması istendi.  Yıldız’ın cümleleri, program yayınlanmaya başladıktan sonra kısa süre sonra Twitter’da tt listesinde yer aldı. İşte Haydar Ali Yıldız’lı 40’tan satır başları.

HAYDAR ALİ YILDIZ’LI 40’TAN SATIR BAŞLARI:

Verilmek istenen mesaj şu: Okçular Vakfı’na para aktarılıyor, eğer bu şahsen benim üzerimdeyse zehir zıkkım olsun buradan aşağı geçtiyse! Bilal Erdoğan’a aktarıldıysa, bunu ima etmeye çalışılıyorsa sorumlusu benim başkan olarak, onun da sorumlusu benim, zehir zıkkım olsun diyorum.

BEYOĞLU BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ’DAN EKREM İMAMOĞLU’NA: “Diyor ya ‘birilerinden talimat alıyor’ aslında tek doğru cümlesi orası! Bana birileri talimat veriyor!”

BEYOĞLU BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ’DAN EKREM İMAMOĞLU’NA “Aynaya bakmasını öneriyorum! Bana o ithamlarda bulunurken aynaya baksın!”

Haydar Ali Yıldız'dan, Beyoğlu Belediyesi'nde çalışan bir kişinin ailesine ait şirkete ihale verilmesiyle ilgili açıklama: Hukuken doğru olsa da etik olarak doğru değil. Talimat verdim, ihaleyi iptal ettik. Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız'dan "Okçular Vakfı'na 16 milyon lira para aktarıldı" iddialarına ilişkin açıklama “Büyükşehir Belediyesi 600 tane spor klübünün yanında Okçular Vakfı’nı da onlardan daha fazla desteklemiştir”

JÜLİDE ATEŞ: BELEDİYE YA DA İHALELERDE AKRABA YA DA DOSTLARINIZA ÖNCELİK TANIDINIZ MI?

HAYDAR ALİ YILDIZ: Göreve geldiğim ilk gün bütün müdürlerime ve başkan yardımcılarıma söylediğim, bu belediyede ne oldu bitti onu tartışmayarak söylüyorum; belediye başkanının yardımcılarının ve müdürlerin yakınları, akrabalar işe alınmayacak ve hiçbirine iş verilmeyecek. Belediyede her gün onlarca ihale yapılıyor, ihale kurumu tarafından bir sistemde kayıtlı. İhaleler ilan ediliyor; ilgilisi, o işi yapmak isteyeni geliyor, teklifini sunuyor. Rüstem Dündaroğlu’nun ailesi derken, akrabaları olduğunu daha sonra öğreniyoruz, başkan yardımcımızın akrabalarına ihale verdiğini daha sonra öğreniyoruz, ihaleyi onlar kazanıyorlar. Hukuken doğru olsa da, etik olarak doğru değil, ihaleyi iptal ettik. Ben talimat verdim, ihale iptal edildi. O haberle de doğrudan bağlantılı değil, haberin çıktığı gün ya da öncesinde, duyduğumda öğrendiğimde bana konu intikal ettiğinde etik değil, hukuken doğru olsa da, bir yanlışlık olmasa bile ihale iptal edildi.  

 

JÜLİDE ATEŞ: BEYOĞLU’NUN BAŞ EDEMEDİĞİNİZ BİR SORUNU VAR MI?

HAYDAR ALİ YILDIZ: Bazı sorunlarını çözmek zaman alacak. Hemen çözümlenecek sorunlar değil, ama imkansız değil, kendimize güvenimiz var.

JÜLİDE ATEŞ: İMAMOĞLU’NUN YERİNE OLSAYDINIZ NE YAPARDINIZ?

HAYDAR ALİ YILDIZ: İmamoğlu’nun yerine olsam mukayesesini şöyle yaparım. Türkiye bir hukuk devleti, bir anayasal devlet, belediye başkanı İstanbulluların seçtiği bir belediye başkanı, aynı anda seçilmiş bir büyükşehir belediye meclisi var… Yaşadığımız tartışmalardan biri Örnektepe semt konağı ile ilgili. Büyükşehir Belediyesini yönetme yetkisi Büyükşehir Belediye Başkanı’na aittir. İstanbul adına karar alma yetkisi kime ait? Büyükşehir Belediye Meclisi’ne aittir. Meclis bir karar alıyor Örnektepe ile ilgili, bu yerin Beyoğlu Belediyesi’ne tahsisi… Büyükşehir Belediye Başkanı, seçilmiş olan meclis üyelerinin başkanı, bu bir eşkıyalıktır diyor. Meclisin aldığı kararı eşkıyalık olarak diyor. Ben böyle bir belediye başkanının yerine kendime niye koyayım? Böyle bir mukayese olabilir mi? O meclisine başkanı kendisi ise kendisi ne oluyor? Eşkıya! Devamını getirmek istemiyorum! Olmaz! Kararlara saygılı olacağız.

JÜLİDE ATEŞ: HAYDAR ALİ YILDIZ MÜSAMERE ÇOCUĞU MU?

HAYDAR ALİ YILDIZ: Biz müsamereyi zamanında yaptık. Müsamere kolu başkanlığı da yaptım. Sonra siyasi geçmişimde müzakere de var. Son aşamada mücadele de var, ama biz münakaşadan kaçınırız. Dolayısıyla müsademeyi, müsaade-i efkardan barika-i hakikat, bu kelimelerin de muhatabının anlamlarına bakmasını isterim. Bizimle ilgili sorulan sorularda kullandığı cümleleri siz az önce ifade ettiniz. Birincisi aynaya bakmasını öneriyorum! Bana o ithamlarda bulunurken aynaya baksın! Sansasyon peşinde olmadım, yaptıkları her icraati Beyoğlu ile ilgili olduğu müddetçe takip edeceğimi tüm milletime ilan ettim, olumsuz hiçbir cümle kullanmadım. Biz İstiklal Caddesi ile ilgili de Haliç ile ilgili de Büyükşehir Belediye ile Beyoğlu Belediyesi arasında, geçmişte de olmuştur, bugün de Beyoğlu halkının yanında olarak, kendi siyasi mücadelemi, kendi haklı mücadelemi yürütüyorum. Kesinlikle ona laf yetiştirmek gibi bir derdim yok. Dikkat etsinler kendileri bir hamle yapmadan, bir açıklama yapmadan, bizim maske standımızı yıkmadan, Haliç’le olmadık beyanlarla bulunmadan, benim bir beyanım yok. Diğer sözlerini aynen kendisine iade ediyorum.

JÜLİDE ATEŞ: İMAMOĞLU İLE DERDİNİZ NEDİR?

HAYDAR ALİ YILDIZ: Bir derdimiz yok. Biz Beyoğlu’na hizmet etmek istiyoruz, Beyoğlu da bize hizmet etmek üzere görev verdi, asayişi, güvenliği, temizliği başta olmak üzere hizmet etmek istiyoruz. Sabahtan akşama kadar sokak sokak geziyorum. Diyor ya ‘birilerinden talimat alıyor’ aslında tek doğru cümlesi orası! Bana birileri talimat veriyor! Millet, Beyoğlu bana talimat veriyor. O cümlesi doğru, onun dışında hiçbir cümlesi doğru değil. Öyle dedim ben birlikte yürüteceğiz, ortak akılla Beyoğlu’nu yöneteceğiz. Derdim halktan aldığım akılla Beyoğlu’nu yönetmek. Derdimiz Beyoğlu.

JÜLİDE ATEŞ: OKÇU YETİŞTİRMEK BELEDİYELERİN GÖREVİ MİDİR?

HAYDAR ALİ YILDIZ: Okçu yetiştirmek değil de spora sporculara destek vermek elbette ki belediyelerin görevidir. Mesele şu: İBB, İstanbul’daki 600 tane amatör spor klübüne her yıl yardım yapar. Burası 1453’de kurulan bir vakıf ve en eski spor klübü. Biz burayı açtığımızda o zaman  İBB Başkanı Kadir Topbaş’a buraya daha fazla destek verilmesi konusunda talepte bulunduk. Rakamlar doğru değil. Bu destek verilen yardım yapılan para Okmeydanı’nda yemeğe karşı ihtiyacı olan çocuklara, evinde etli yemek yapılamayan çocuklara… Verilmek istenen mesaj şu: Okçular Vakfı’na para aktarılıyor, eğer bu şahsen benim üzerimdeyse zehir zıkkım olsun buradan aşağı geçtiyse! Bilal Erdoğan’a aktarıldıysa, bunu ima etmeye çalışılıyorsa sorumlusu benim başkan olarak, onun da sorumlusu benim, zehir zıkkım olsun diyorum. Ama bu iddiayı atanlar ispat etmek zorundadır. Sayıştay raporunu 1 hafta içerisinde İBB Başkanı tarihi ve numarasıyla yayınlamak zorundadır. Aksi halde kendisini müfteri ilan edeceğiz! Yalancı iddia edeceğiz! Bu kadar basit değil. Dediğim gibi, Büyükşehir Belediyesi 600 tane spor klübünün yanında Okçular Vakfı’nı da onlardan daha fazla desteklemiştir. Amaç yerli sporu desteklemek maksadıyladır.  
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.