“Hayırda hayır var”

“Hayırda hayır var”

Türkiye’nin ilk ortodontisti  101 yaşındaki Ayşe Mayda, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’nin konuğu oldu.

 

Mayda’ya Atatürk’ün ölümsüz eseri Nutuk’u imzalayarak armağan eden Başkan İnce, “Atatürk’ün zamanında yaşamış ve bir asırı aşan ömrünüz boyunca edindiğiniz tecrübelere dayanarak önümüzdeki referandumda biz gençlere neyi öğütlüyorsunuz? diye sordu. Asırlık çınar, Ayşe Mayda şu cevabı verdi:

“Sevgili evladım, bu cumhuriyet kolay kurulmadı. Atatürk ve arkadaşları kurtuluş savaşında yedi düvelle çarpıştı. Ülkemizi paylaşan düşmanları yurttan kovdu. Saltanatın elinde olan egemenliği, cumhuriyeti kurarak halka verdi. ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diyen Atatürk’ün bu sözünü yere düşürmemek  için önümüzdeki referandumda  halkımızın hayır oyu vereceğine inanıyorum. Bu nedenle ‘hayırda hayır var’ diyorum.”Başkan İnce de Ayşe Mayda’nın bu öğüdünü Güzelbahçeliler olarak yerine getireceklerini söyledi.

AYŞA MAYDA’DAN GENÇLERE SPOR TESİSİ

Bu arada Ayşe Mayda’nın, yaptığı bağışlarla Güzelbahçe’de gençlerin yararlanması için içerisinde futbol oynanacak halı saha, basketbol ve voleybol sahası ile soyunma odaları ve kafeteryanın yer aldığı bir spor tesisi hizmete açıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.