HAYTAP: "4 Ekim Hayvanları Koruma Günü kutlu olmasın"

HAYTAP: "4 Ekim Hayvanları Koruma Günü kutlu olmasın"

Hayvanseverler, hayvanlara şiddeti önleyecek yasa hakkında şikayetlerini dile getirdiler. 

HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu, 4 Ekim Hayvan Hakları Günü'nün hemen öncesinde dikkat çeken bir açıklamada bulundu. 3 sene önce yine 4 Ekim Hayvanlar Günü'nde dile getirdikleri ve siyasilerin seçim vaadi olarak sözünü verdikleri ve hayvanlara şiddetin önüne kanun düzenlemesinin gerçekleşmemesi adına isyanlarını dile getiren HAYTAP,  şu açıklamayı yaptı:

Hayvanlarımız refaha erişmeden 4 Ekim'de kutlama yapmayacağız. Çünkü bizler onların haklarını koruyamıyoruz... 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü kutlu olmasın...

Yaban hayvanlarının yetkililerce av malzemesi yapıldığı, kaçakçı diye katırların acımasızca vurulduğu, kültürümüz diye develerin, boğaların şehir ortasında güreştirildiği, zevk için pati sahiplenen sonra da terk eden kişiler için hiçbir yaptırımın olmadığı, hayvanların ormanlara meçhule değersizce atıldığı, yetkililerce ve zalimlerce hergün onlarcasının telef edildiği, 5199 sayılı kanunla görevlendirilen yetkili kurumların verilen görevleri yerine getirmediği, fayton keyfi için atların ölüme ve işkenceye maruz kaldığı, gösteri yapması için hapsedilen yunusların acı çektiği, benzinliklerde bile doğal yaşamından uzak yaban hayvanlarının sergilendiği, kurban adı altında vahşet görüntüleri içeren kesimlerin yapıldığı bir ortamda; 364 gün boyunca hayvanların işkencelerine el birliğiyle son vermeye çalışan bizler, göstermelik '1' güne hayır diyerek, herkesi göreve ve merhamete davet ediyoruz."

4ekim-(1).jpg27655078_2319161328109790_6952116958350167191_n-(1).jpghaytap.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.