HAYTAP, Emekli yük ve çiftlik hayvanları çiftliğini kuruyor

HAYTAP, Emekli yük ve çiftlik hayvanları çiftliğini kuruyor

Hayvan Hakları Federasyonu, örnek projesini hayata geçiriyor.

HAYTAP, (Hayvan Hakları Federasyonu), örnek projesi olan Emekli yük ve çiftlik hayvanları çiftliğini Bursa'da kuruyor. Güçten düşmüş, yaşlı, kendini idame ettiremez, hayatı boyunca insanlara hizmet etmiş, eşek, inek, koyun ve at gibi çiftlik ve yük hayvanlarının bakımının sağlanacağı çiftlik fikiri hayata geçiyor.

Çiftlik hakkında hayvanseverlere mektup göndererek bağış bekleyen HAYTAP Yönetim Kurulu Başkanı Av. Ahmet Kemal Şenpolat, şu sözlere yer verdi:

"Merhaba !

Hayvan hakları ile mücadele edenler işe ağırlıklı olarak kedi ve köpeklerle başlayıp diğer hayvan hakları ihlallerinin olduğu alanların da farkına varırlar. Fakat en son vardıkları aşama çiftlik ve yük hayvanlarının yaşadığı onlara karşı çaresiz kaldığımız alanlardır. O alanlarda herkese “ kal” gelir ve kimse bir şey yapamaz. DonKişot vari hareketlere bile girişemez !

İşte biz uzun yıllardır hayalini kurduğumuz bir projemizle sizlere merhaba demek istedik ve o yüzden bu mektubu yazmak istedik. Burada ve ekte fotoğraflarını göreceğiniz EMEKLİ YÜK VE ÇİFTLİK HAYVANLARI ÇİFTLİĞİNİ kurmak için projelerimizi çizdirdik , arazimizi bulduk , kira sözleşmelerimizi yaptık , kadastro mühendisleri arazinin tam alanlarını belirledi , ustalarımızla uzun uzun proje üzerinde detayları konuştuk hatta sponsorlarımızın bile bir kısmı yavaş yavaş oluşmaya başladı. Güçten düşmüş , yaşlı , kendini idame ettiremez , hayatı boyunca insanlara hizmet etmiş o kadar çok bu kategoride bulunan eşek , inek , koyun , at varki , onlar için bir yer yapma fikri artık somut adımlara dönüşüyor

Bursa’da gerçekleştireceğimiz bu projemize destek olmak isteyen tüm kurumları , bireyleri bu DON KİŞOT hareketimize destek olmaya çalışıyoruz. Kurtardığımız bu gözden ve gönülden ırak hayvanlar ve ömürlerinin sonuna kadar kesilmeden huzur içinde yaşayacakları bu birlikte kurduğumuz bu çiftlikle büyük farkındalıklar yaratacağımızı biliyoruz.

Her zamanki gibi özgün ve çözüm önerileri ile somut adımlar atan HAYTAP , bu projesi ile de milyonda bir de olsa kapasitesi ile kurtarabildiği kadar hayvanı kurtarmaya çalışacak.

Bunun için inşa edeceğimiz , içinde zincirleri olmayan modern bir ahır , samanlık ve depoları , elektrik ile su tesisat altyapılarının hazırlandığı yaklaşık 3.000 metrekare arazi hazır. Hatta bir gün gelirseniz kapısında sizleri karşılayan aşağıda gördüğünüz ilginç heykeliyle sizleri bekleyecek. Büyük kısmı mezbahadan kurtulmuş inek ya da tek bacağı olmayan kuzular , yaşlılığı geldiği için terkedilmiş eşekler katırlar , oranın müdavimi olacak.

Gönüllü bağışçı şirketlerimiz şimdiden birer birer belli olmaya başladı bile : Filli boya boyalarımızı tedarik ederken , Koza Yönetim ve Servis AŞ depo olarak kullanacağımız konteynırını hibe ediyor. Link Lojistik ise bu konteynırın Istanbul’dan Bursa’ya kadarki taşınma sürecini sağlıyor. Tatilbudur.com şirketi arazinin çitle çevrilmesini tamamen üstlenirken , HAYTAP takvim gelirleri ile de ahırın inşasını tamamlayacağız. Bursa Büyükşehir belediyesi arazinin büyük görkemli ağaçlarının naklini ve dikimini sağlayacak. Haytapshop.com ise bundan sonraki aşamalarda orada çalışacak asıl maliyeti oluşturacak işçilerin finansmanına destek olacak

Önümüzdeki haftalarda başlayacak inşaatın birkaç ay içinde tamamlanması gerekiyor. Çok kısa sürede dolacağını bildiğimiz Emekli Hayvanlar Çiftliğimizde kapasitemiz haliyle bütçelerimizle gücümüzle sınırlı olacaktır. O nedenle ihbarlarınızdan çok , sizlerden buranın yaşaması için sürekli desteğe ihtiyacımız olduğunu da anımsatmak istedik

5bin lira üzeri bağış yapan herkesi, her kurumu , her şirketi çiftliğimizin giriş kapısında isimlerini kalıcı bir şekilde asacağız bizleri ziyarete gelenlere gururla göstereceğiz

Lütfen bizimle doğrudan temas sağlayın , birlikte sizin de nasıl destek vereceğinizi kararlaştıralım.

Resmi hesap numaralarımız aşağıda:

https://fonzip.com/haytap/bagis

İsmi bile son derece heyecan verici bu güzel projede yer almak istemez misiniz?"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum