HAYTAP, Karşıyaka'daki faytonlar hakkında düzenleme talep etti

HAYTAP, Karşıyaka'daki faytonlar hakkında düzenleme talep etti

HAYVAN Hakları Federasyonu (HAYTAP) Karşıyaka'da faytonlar hakkında düzenleme talep etti.

HAYTAP İzmir temsilcisi Esin Önder, Kordon'da atların aşırı sıcak ve yağmurdan etkilenmemesi için gölgelikler ve duraklara çeşmeler yapılıp susuzluk sorunun çözüldüğünü belirterek aynı uygulamaların Karşıyaka'da da hayata geçmesini talep ettiklerini ifade ettiler. 

Önder, İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Kaymakamlığı, Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Orman Su Müdürlüğü'ne yazdığı dilekçede şu ifadelere yer verdi:

"Haytap Federasyonu adına 2009 senesinden beri Izmir Faytonları ile ılgılı calışmalarımız basında da yer almış,Valılık,Izmır Beledıyemız ile yaptıgımız görüşmeler ve yazişmalar  sonunda Kordon Faytonları UKOME kararları cercevesınde düzenlemeye girmişti..

Aslında tüm hayvan hakları dernekleriyle bırlıkte amacımız fayton yerıne akülü aracların hızmete girmesidir..Adalarda her gün bır fayton atının hayatını kaybettiği sosyal medya ve basında da yer almaktadır...

Kordon Faytonlarının durakları,veterıner hızmetlerı,ve güneslıklerı varken,en az 4 senedir Karsıyaka Faytonlarında bunların hıc biri bulunmamaktadır..

50 derece sıcaklıkta guneşin altında yolcu beklemeye devam etmekte,hayvanseverlerın bunların nıcın suları yok diye sorduklarında"tuvaletlerını yapmasınlar diye "denılmekte olup,tüm hayvanseverler Federasyonumuzdan yardım istemektedır..


Tramvayın hizmete girmesıyle dolmuş ve  faytonların kaldırıldıgı bılındıgı halde faytonlar çalışmakta olup,atların işkencesı devam etmekte olup,hic bir makam faytonlara karışmayıp,çalışmasını engelleyemedıgı gözlemlenmektedir..


Halbukı IBSB nın Ukome kararında calışma koşulları,yasaklar ve  cezai işlemler bulunmaktadır..

Sonuc olarak,

Karsıyaka atlarının sefil koşulları ıcın girişimde bulunulmasını,UKOME kararlarının uygulanmasını,dilekceme 4982 ve 3071 kanun gereğince yanıt verılmesını önemle rica ederim..."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.