HAYTAP'tan Büyükşehir'e havai fişek çağrısı

HAYTAP'tan Büyükşehir'e havai fişek çağrısı

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) İzmir Temsilcisi Esin Önder İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e çağrıda bulundu. 

Kuş Cenneti olduğu hatırlatan Önder, "Ülkemizde çokça olan dini, milli bayramlar ve yılbaşlarında kullanılan havai fişekler insan ve hayvan sağlığına zarar vermektedir" dedi.

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) İzmir Temsilcisi Esin Önder'in İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e yaptığı çağrıda şöyle dedi:

"Başkanım görev aldıgınız günden beri can dostlar için yaptığınız herşey için çok teşekkür ediyoruz.

Ülkemizde çokça olan dini, milli bayramlar ve yılbaşlarında kullanılan havai fişekler insan ve hayvan sağlığına zarar vermektedir.

Yetki Valilikte olduğu için öncelikle 21.5.2020 tarihinde Erol Ayyıldız Valimize aşağıdaki bilgilendirmeyi yazıp, corona nedeniyle elden  götüremediğimiz dilekçemiz Sn.Valimizin tayini nedeniyle sonuçsuz kalmıştır..

İzmir ilklerin şehridir.. Şehrimizde kuş cenneti vardır.. Sizin gibi çağdaş ve tabuları yıkan bir başkanımız havai fişek yerine, ışık gösterisi veya başka yöntemlerle kutlama yapacağınıza eminiz.

Dünyada ve bazı ilçelerde kullanımı iptal edilen havai fişeklerin İZMİR genelinde bayramlarda kullanılmaması konusunda talİmatlarınızı rica eder, başarılarızın devamını dileriz.."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum