HAYTAP'tan köpeklerin toplanmasına tepki!

HAYTAP'tan köpeklerin toplanmasına tepki!

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) İzmir Temsilcisi Esin Önder, köpeklerin toplanmasına tepki gösterdi.

Sosyal medyadan açıklamada bulunan Esin Önder, "Belediyeler söylem üzerine sokaktaki sakin köpekleri toplayamaz. Söylemin o anda sahipli yasaklı köpeklerin saldırısı anında tam araştırılmadan olduğunu düşünüyoruz.

img-7579.jpg

5199 Sayılı Kanun’un 1. maddesi “Bu Kanunun amacı; hayvanların rahat yaşamlarını ve hayvanlara iyi ve uygun muamele edilmesini temin etmek, hayvanların acı, ıstırap ve eziyet çekmelerine karşı en iyi şekilde korunmalarını, her türlü mağduriyetlerinin önlenmesini sağlamaktır” hükmünü bulunmaktadır.

270202220-4553483848099489-4477506814817744377-n.jpg

2004 yılında yürürlüğe giren 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun 6/4 maddesi uyarınca; “Müşahede yerlerinde kısırlaştırılan, aşılanan ve rehabilite edilen hayvanların kaydedildikten sonra öncelikle alındıkları ortama bırakılmaları esastır.” Yine Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği’nin 7/1-a maddesi uyarınca Belediyeler, “Sahipsiz veya güçten düşmüş hayvanların toplatılması, kısırlaştırılması, aşılanması, gerekli tıbbî bakımlarının yapılması ve işaretlenmesi, alındığı ortama geri bırakılması, sahiplendirilenlerinin kayıt altına alınmasıyla ilgili hususlarda gerekli tedbirleri alır.” Demektedir Onun için bazı Belediyeler söylem üzerine topladıkları sakin köpekler için suç duyurusunda bulunulacaktır" ifadelerini kullandı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.