HAYTAP'tan öğrencilere hayvan sevgisi ve bakımı eğitimi

HAYTAP'tan öğrencilere hayvan sevgisi ve bakımı eğitimi

Menemen Asarlık Mahallesinde yeralan Şehit Er Serdar Amak Ortaokulunu, okul Müzik Öğretmeni Fulden Güncü Soyulmaz’ın davetiyle ziyaret ettiler.

HAYTAP Başkanı Sayın Esin Önder ile birlikte bir heyet, Menemen Asarlık Mahallesinde yeralan Şehit Er Serdar Amak Ortaokulunu, okul Müzik Öğretmeni Fulden Güncü Soyulmaz’ın davetiyle ziyaret ettiler.

Heyet ziyaret öncesinde Menemen İlçesi Kaymakamlığı ve Belediyesi yetkilileri ile görüşerek, Menemen İlçesindeki sokak hayvanlarının geçici barınma ve kısırlaştırılması hususunda bilgi paylaşımında bulundular.

HAYTAP heyetinin Şehit Er Serdar Amak Ortaokulunu ziyareti sürecinde, Federasyon üyelerinden Sayın Merve Uncu okul öğrencilerine yönelik, Hayvan sevgisi ve bakımı konulu eğitim gerçekleştirdi. Eğitim çocuklar üzerinde çok etkili oldu ve çocukların sokak hayvanlarına karşı sevgisi ve yaklaşımlarında farkındalık yaratılması sağlandı. 

d4e5f6e0-a075-492c-95c2-ee29d83eb4e5.jpg

HAYTAP Başkanı Esin Önder, “Eğitimin amacının öncelikle çocuklara hayvan sevgisi aşılıyarak, onların ve ailelerinin sokak hayvanlarına zarar vermelerini engellemek ve onlara zor yaşam koşullarında destek olmalarının sağlanmasıdır.” dedi. Çalışmaların Menemen İlçesinde yaygınlaştırılmasının hedeflendiğini söyledi.”

Okulda proje olarak ele alınan Sokak Hayvanları konusunda yapılan çalışmalarda Okul öğretmeni Fulden Güncü Soyulmaz’a Okul Müdürü Hatice Özgen başta olmak üzere Okul Müdür Yardımcıları ve hayvan sever öğretmenlerin de büyük destekleri oldu.

3a8fd059-d95a-44b7-8402-a192876f9d37.jpg

Müzik Öğretmeni Fulden Güncü Soyulmaz; “Herkes evinde evcil bir hayvan besleyemez ancak sokakta yaşayan sokak hayvanlarının yaşamlarına destek olabilirler . Ömür boyu sorumluluğunu taşıyamayacağınız evcil hayvanları bir heves uğruna satın almayınız veya sahiplenmeyiniz, onların sonradan sokağa atılması bu canlar için büyük bir travma olmakta ve sokakta yaşayan hayvan nufusunu da arttırmaktadır dedi. Bir hayvanı ömür boyu  sahiplenmeyi isteyen kişilerin de belediyelerin hayvan barınaklarında zor koşullarda yaşama savaşı veren hayvanlardan birisini sahiplenmesinin önemini belirtti. Projelerine verdiği destekten dolayı başta HAYTAP Başkanı Esin Önder ve Üyelerine teşekkür etti.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.