HAYTAP'tan şok iddia: "Barınakta yer olmadığı için uyutuldu"

HAYTAP'tan şok iddia: "Barınakta yer olmadığı için uyutuldu"

HAYTAP İzmir temsilcisi Esin Önder Valilik, Kaymakamlık ve Belediye'ye şikayet dilekçesi yazdı...

HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu İzmir temsilcisi Esin Önder, şok iddiada bulundu. Önder, Aydın'ın Nazilli ilçesinde bulunan hayvan bakımevinde ikisi pitbull olmak üzere bir çok hayvanın yasalara aykırı olarak itlaf edildiği iddiasıyla şikayette bulundu. Önder, Aydın Valiliği, Nazilli Kaymakamlığı ve Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne yaptığı şikayette şu açıklamalara yer verdi:

Aydın Büyüksehir Belediyesı gorevlendırmesıyle Nazilli Hayvan Barınağında görevli bulunan Veteriner Hekim Ferkan Demirtaş, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve ilgili mevzuata aykırı davranışları sonucu bir çok hayvanın ölümüne sebebiyet verip, mevzuatın kendisine yüklediği yükümlülükleri yerine getirmeyerek, TCK m.257 kapsamında görevi kötüye kullanmıştir..

Ekli resim ve videolarda, bakımevinde . Hayvanların perişan halde oldukları, tedavi edilmedikleri, YARALARI TEDAVİ EDİLMEYEN HAYVANLARIN CANLI CANLI KURTLANDIKLARI, DIŞKILARININ ÜZERİNDE YATMAK ZORUNDA KALDIKLARI görülmektedir. Hasta ve sağlıklı hayvanların birlikte tutuldukları, hayvanların tutuldukları yerin de Hayvanların Korunması Hakkında Uygulama Yönetmeliğine hiçbir şekilde uymadığı açıkça anlaşılmaktadır.

son olarak,

 İKİ ADET PİTBULL KÖPEK 02/04/2018 TARİHİNDE, BİRÇOK DİĞER KÖPEK DE 31/03/2018-02/04/2018 TARİHİ ARASINDA YASAYA AYKIRI ŞEKİLDE ŞÜPHELİ TARAFINDAN ITLAF edilmiş ve VETERİNER, BU SUÇUNU TANIKLAR ÖNÜNDE İKRAR ETMİŞTİR:

Barınakta bulunan iki adet pitbull erkek köpekten bir tanesi 6 aydır barınakta olup, hiç bir sağlık sorunu yoktur. Diğeri ise ağır yaralı şekilde 2 ay önce barına getirilmiştir. (Ek1, Yaralı köpeğin ilk geldiği günkü resmi) Sağlık kontrolleri (dörtlü test kiti vb.) gönüllüler tarafından özel klinik aracılığı ile yaptırılarak önemli bir sağlık sorunu yahut bulaşıcı bir hastalığı olmadığı sadece cilt sorunları olduğu belirlenmiştir. Şüpheli tarafından hiç bir tedavi yapılmadığı için,gönüllüler tarafından bakımevıne özel veterıner getirilmiş,düzenli olarak uygulanan ilaçlar sonrasında sağlığı iyiye gitmiştir.

Ekte 31/03/2018 tarihinde çekilmiş olan videoda görüleceği üzere de, yakın zamanda genel durumu son derece iyi olmasına karşın, pazartesi günü (02/04/2018 sabahı) HER İKİ KÖPEK de veterıner hekım tarafından uyutulmustur..

Köpeğin kremlerini sürmek için pazartesi günü barınağa gelen gönüllülerin; " köpeklerin niçin öldüklerini" sorması üzerine de, barınakta yer kalmadıgı ve yer acması ıcın uyutuldugunu soylemiştir..

Ancak Veterıner hekım sonradan kendını korumak adına kopeklerin kanlı ıshalden öldügünü tutanakları gecırerek bır de SAHTECILIK yapmıştır..

Bu veterıner hekım hakkında daha onceleri de gelen kopeklerin yok olduguna daır şikayetler bulunmaktadır..

5199 sayılı kanunun 6.maddesinde yer alan; " Sahipsiz ya da güçten düşmüş hayvanların, 3285 sayılı Hayvan Sağlığı Zabıtası Kanununda öngörülen durumlar dışında öldürülmeleri yasaktır" hükmü ile istisnai haller dışında hayvanların öldürülmesi yasak olmasına,Izmır Buyuk Sehır Beledıyesı gibi yerlerde yasaklı kopeklere ömür boyu bakma örneği varken Aydın Buyuksehır Beledıyesının Nazıllı Bakımevınde yasaklı kopekler devamlı olarak uyutulmaktadır!!

Sonuc olarak,

5199 sayılı kanunun emredici hükümlerini ihlalle GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA ve hayvanları bilerek yer olmadıgı gerekcesıyle ve tedavı etmedıgı icin ölümlerine neden oldugu icin,vterıner hekıme"Hayvan başına"  para cezası uygulanması,

Bu kişinın hayvan barınaklarında çalışması hayvanların ölümü ile eşdeğer oldugu icin meslekten men edilmesini,

Aydın Buyuk Sehır Beledıyesı Nazıllı Ilce Beledıyesinin görevini yuklendıgı gerekcesıyle,bu bakımevının şartlarının düzenlenmesi ve ehıl veterıner hekım atamasını,

Bakımevıne gelen hayvanların kayıtlarının tek tek ıncelenmesını,toplu olumlerın mezbaa atıklarından oldugu şikayetinin değerlendırılmesını,

Olaya tanık olan kişi ve özel veterıner hekımin de ifadesının alınmasını,

rica eder,dilekcemıze 4982 ve 3071 sayılı kanun gereğince yanıt verılmesını saygılarımızla arz ederiz...

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.