Hayvan dostları Patilerin Festivali’nde bir araya gelecek

Hayvan dostları Patilerin Festivali’nde bir araya gelecek

Konak Belediyesi, Gündoğdu Meydanında Patilerin Festivali’ni düzenleyecek.

MEDYA EGE - Konak Belediyesi, 7 Ekim’de Gündoğdu Meydanı’nda dördüncü kez Patilerin Festivali’ni gerçekleştirecek.

50 sivil toplum kuruluşunun katılımıyla gerçekleşecek festivalin ana sponsoru Lider Pet Food oldu.

Konak Belediyesi’nin, Veteriner İşleri Müdürlüğü, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ve Afet İşleri Müdürlüğü’nün açacağı stantlarla alanda yerini alacak.

Konak Belediyesi, festival boyunca can dostlar için 5 ton mama dağıtmayı hedefliyor. Belediye Başkanı Abdül Batur, "Gelen her ziyaretçimiz bu rakama ulaşmamızda bizlere katkı sağlamış olacak. Bu nedenle tüm İzmirlileri Gündoğdu Meydanı’na bekliyoruz. Bu yıl da dopdolu, çok renkli ve coşkulu bir festival İzmirlileri bekliyor. O gün beraber olursak çok mutlu oluruz. Dünyamızın devamlılığını istiyorsak, insan yaşamının, hayvanların, bitkilerin, kısacası tüm ekosistemin devamlılığını istiyorsak mutlaka ve mutlaka gezegenimize iyi bakmamız gerekiyor. Bu gezegen hepimizin" cümleleri ile festivalin önemine dikkat çekmişti.

Dördüncü kez düzenlenecek Patilerin Festivali, bu yıl da doğa, çocuk ve hayvan hakları alanında farkındalığı artırmak amacıyla, “Bu Gezegen Hepimizin” temasıyla yapılacak.7 Ekim Cumartesi günü Gündoğdu Meydanı’nda saat 13.00’te başlayacak festivale, aralarında TEMA İzmir, Ege Orman Vakfı ve İZÇEV’in de bulunduğu çevre örgütleri, KistikFibrosiz Derneği (KİFDER), Down Sendromu Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) gibiçocuk hakları, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP), Hayvanlar İçin Projeler Derneği (HİPDER) gibi hayvan hakları ve AKUT, Hayvan Arama Kurtarma Derneği (HAKTİM), ANDA İZMİR gibi arama kurtarma dernekleri olmak üzere 50 sivil toplum kuruluşu katılacak.

BİRBİRİNDEN RENKLİ ETKİNLİKLER

Birbirinden renkli etkinliklerin düzenleneceği festivalde söyleşi, tiyatro, dans ve kukla gösterileriyer alacak. Sivil toplum kuruluşları stantlarında özellikle çocukların doğa bilincini geliştirmek için özel atölyeler düzenleyecek. Can dostlar ise güzellik ve yetenek yarışmalarında boy gösterecek, performans gösterileri yapacak. Dereceye giren can dostlar ile sahiplerine çeşitli hediyeler verilecek. Çocuklar Duymasın dizisinde Emine karakterine hayat vermiş oyuncu Melek Şahin de bu yıl yine Melek Hareketi’yle alanda olacak ve çocuklarla mama kabı boyama etkinliği yapacak. Festival akşamında Berkay Sonkan’ın zeybek ve Latin dansları gösterisi İzmirlilerle buluşacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.