Hayvan hakları savunucuları hayvan deneği merkezini protesto etti

Hayvan hakları savunucuları hayvan deneği merkezini protesto etti

DEÜ'de yakında açılacak olan Büyük Deney Hayvanları Araştırma Laboratuvarı’na tepki olarak Alsancak'ta hayvan haklarına dikkat çeken bir eylem gerçekleştirildi.

Dokuz Eylül Üniversitesi’nde (DEÜ) açılması planlanan Büyük Deney Hayvanları Araştırma Laboratuvarı'na karşı tepkiler sürüyor.

whatsapp-image-2023-05-20-at-16-37-43.jpeg

Bu ay açılması planlanan laboratuvara karşı Dokuz Eylül Üniversitesi Deney Merkezine Hayır Platformu ve Hayvanlara Eşitlik Platformu eylemlerini sürdürüyor.

whatsapp-image-2023-05-20-at-16-39-15-1.jpeg

Alsancak Kıbrıs Şehitlerinde bir eylem düzenleyen platformlar hayvana yapılan şiddete yönelik de dikkat çeken bir performans sergiledi.

Hayvan hakları savunucuları adına açıklama yapan Melodi Zengin, 28 milyon TL bütçe ayrılan bu deney merkezinde 10-25 kilo arasındaki hayvanların deney adı altında türlü işkencelere ve en sonunda ölüme mahkum edileceğini söyledi.

Hayvanların da insanlar gibi hissedebilen, duyarlı, bilinçli, duyguları olan, acı çeken canlılar olduğunu vurgulayan Zengin, “Temel haklardan biri olan yaşam hakkı hiçbir bilimsel yönteme, eğitime, sertifikaya, paraya sığdırılamaz! Hayvan deneyine alternatif olarak canlı doku modelleri, 2-3 boyutlu hücre kültürü modelleri, bilgisayar modellemeleri, görüntüleme teknikleri, klinik araştırmalar, mikroorganizmalar, genomik proteomik metabolomik, ileri matematik, çok organlar, mikro doz çalışmaları gibi metotlar mümkünken savunmasız hayvanları alıp işkence yapmak ve öldürmek, sonrasında da ‘bilim yaptık’ demek akıl işi değildir” diye konuştu.

whatsapp-image-2023-05-20-at-16-39-15.jpeg

Dünyada önde gelen ülkeler hayvan deneylerini kaldırmaya başlamışken, Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden birisi olan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Nükhet Hotar’ın ise Türkiye’nin en büyük işkence merkezini açmakla gurur duyduğunu söyleyen Zengin şöyle devam etti: “Milyonlarca canlının yaşamını, deney hayvanları üzerinden para kazanan bir avuç şirketin eline ve bilimsel yöntemleri hiçe sayarak hayvan katletmeyi, işkenceyi tercih eden Dokuz Eylül Üniversitesi’nin eline bırakmayacağız. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Nükhet Hotar’a tam rektörlüğün önünden çağrı yapıyoruz. Dünyanın ileri gelen ülkelerinde hayvan hakları mücadeleleri sonucu hayvan deneyleri kaldırılıyorken, bu bilimdışı ve çağdışı yöntemden derhal dönün! Aksi halde tüm hayvan hakları savunucularını karşınızda bulmaya devam edeceksiniz. Savunmasız hayvanlar üzerinde işkence ve deney yapacak ve yaşam haklarını gasp edecek bu cinayet yuvasının ‘bilim’ adı altında aklanmasına izin vermeyecek ve bu işkence merkezini açtırmayacağız.”

whatsapp-image-2023-05-20-at-16-37-44.jpeg

FOTOĞRAFLAR: BERKCAN ZENGİN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.