"Hayvan Polisi kurulsun" kampanyası

"Hayvan Polisi kurulsun" kampanyası

Hayvanseverler imza kampanyası başlattı.

ANAHAK (Anadolu Hayvan Hakları ve Hayvanları Koruma Tedavi Barındırma Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Emin Aksel, ülkemizde özellikle son zamanlarda hayvanlara uygulanan şiddet ve katliamlara ilişkin yeni bir projeyi gündeme getirdi. Emniyet teşkilatının bu konuda "Hayvan Polisi" adı verilen bir şube oluşturmasını talep eden Aksel, Change.org üzerinden bir imza kampanyası başlattı.

Site üzerinde yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi: "Mevcut kolluk kuvvetleri insanların ve devletin arasındaki hukukun tesisi yada hukuksuzluğun giderilmesi yönünde bir alışkanlığa sahiptir. Kendini savunamayan yada hasım olarak bir taraf olamayan ve kendini dinletemeyen canlılar olan hayvanların hakları ihlal edildiğinde onların haklarını savunmakta yetersiz hatta çoğu kez işleri yoğun olduğundan ilgisiz kalabilmektedirler. Mevzuatları gereği de hemen hemen her seferinde "insanların işleri bitti de şimdi kedi köpeğin davasını mı kovalayacağız" gibi söylemleri dillerinden düşürmemektedirler.Birlikte bu dünyayı paylaştığımız hayvan denilen canlı grubundan bir üstünlüğümüz yoktur. İnsan olarak bütün bireylerimizin onların hayat, sağlıklı yaşama, refah içinde yaşama, eziyet ve işkence görmeme, tecavüz edilmeme gibi haklarına koşulsuz saygı göstermemiz ve uymamız gerekir. Bu hakları layık-ı veçhile koruyup gözetecek sadece ve sadece hayvan hakları ve hayvanlarla ilgili meselelerle ilgilenecek teşkilatlanmış ve Hayvan Hakları Dernek ve STK'ları ile koordineli çalışacak  HAYVAN POLİSİ hiç vakit geçirmeden kurulmalı ve hayata geçirilmelidir. Tüm medeni ülkelerde örnekleri olan HAYVAN POLİSİ teşkilatı ülkemizde kanayan bir yara olan hayvan dövüşleri, hayvan tecavüzleri, hayvan eziyetleri, hayvan hırsızlıkları  vb bir çok konuda büyük bir ihtiyacı karşılayacaktır. Devletimizin yetkili birimlerinden çok büyük eksikliği olan HAYVAN POLİSİ teşkilatının kurularak hayata geçirilmesini arz ve talep ederiz.."

Hayvan haklarının korunması ile ilgili geliştirilen bu proje Change.org üzerinden şimdiden binlerce kişi atarafından imzalanmış durumda.

https://www.change.org/p/hayvan-polisi-kurulmali

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.