Hayvan severlerden Dikili Belediyesi'ne: Köpekler nerede?

Hayvan severlerden Dikili Belediyesi'ne: Köpekler nerede?

Hayvan hakları savunucuları Dikili Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağında hayvanların sayısının azaldığına dikkat çekerek ve Dikili Belediyesi'nin konuya duyarsızlığına tepki gösterdi.

ASYA YAŞARİKİZ / MEDYA EGE - Daha önce de hayvan barınağında kötü koşullar ile gündeme gelen Dikili Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağı yeniden hayvan severlerin gündeminde.

Barınak önünde açıklama yapan hayvan severler, barınaktaki hayvan sayısının azaldığına dikkat çekerek Dikili Belediyesi'ne seslendi.

Dikili Belediyesi'nin kendilerinin çağrılarına kulak asmamasına tepki gösteren hayvan severler, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz'ün konuya ilişkin ivedilikle bir açıklama yapmasını talep etti.

Hayvan severlerden Özge Sert, konuyla ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamada Dikili Belediyesi'nin 5199 sayılı Hayvan Koruma Kanunu yok saydığına dikkat çekti.

ry.jpg

Sert, belediyenin sokaklardaki küpeli ve köpeksiz köpekleri toplamaya başladığını söyleyerek şunları aktardı; "Dikili Belediyesi, 5199 sayılı Hayvan Koruma Kanunu (kısırlaştırma ve tedavi dışında hiçbir köpek bölgesinden alınamaz) ihlal ederek sokaklardaki küpeli ve köpeksiz köpekleri toplamaya başladı. Biz hayvan severler tepki gösterince bir hafta sonra toplamalar durdu. Başlarda belediye başkanıyla görüşme sağlayamadık. Belediye Başkanı Adil Kırgöz'den olumlu bir geri dönüş alamadık. Köpekler kanuna aykırı bir şekilde geçici bakım evinde tutuldu. 20 Kasım Pazartesi günü gittiğimizde ise köpeklerin tutulduğu padoklarda belirgin bir azalma gözlemledik. Köpeklerin nerede olduğunu sorduğumuzda kimisi kaçtı dedi, kimisi bilmiyorum dedi. Kameralar incelenmediği gibi İlçe Tarım Müdürlüğü de bununla ilgili harekete geçmedi. Köpekler tutanaksız bir şekilde toplandı. Biz hayvan severlerden sahiplendirmemiz dışında bu köpeklerin geçici bakım evinden alınamayacağını belirttiler. Köpekler yok, nerede olduğunu bilmiyoruz. Bu konuda yetkililerin harekete geçmesini istiyoruz."

t.jpg

Sert, öte yandan, konunun takipçisi olarak savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu ve Jandarma ve Savcılığın bölgede araştırma yaptığını da sözlerine ekledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
20 Yorum