Hayvan severlerden Dikili Belediyesi'ne tepki: Küpeli sokak hayvanları barınakta hapsediliyor!

Hayvan severlerden Dikili Belediyesi'ne tepki: Küpeli sokak hayvanları barınakta hapsediliyor!

Dikilili hayvan severler, Hayvan Rehabilitasyon Merkezi önünde bir araya gelerek, sokaklardan toplanan köpeklerin alındıkları yere bırakılmamasına tepki gösterdi. Hayvan severler, Belediye Başkanı Kırgöz'e de kanunları uygulamadığı için tepkili.

ASYA YAŞARİKİZ / MEDYA EGE - Dikilili hayvan severler, Dikili Hayvan Rehabilitasyon Merkezi önünde bir araya gelerek sokaklardan alınan hayvanların, alındıkları yere bırakılmamasına tepki gösterdi.

Hayvan severler, ayrıca merkezde hayvanların iyi beslenmediği ve yaşam koşullarının yeterli olmadığını da dikkat çekti.

Yerel hayvan koruma gönüllüsü Selda Arı konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, 17 Ekim tarihinde sokakta bakılan kısırlaştırılmış hayvanların barınağa alındığını ve geri getirilmediğini dile getirdi.

Arı, Dikili Belediyesi’nin 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanununun 6. maddesini hatırlatarak "Bir gönüllümüz, küpeli ve ayağı aksak bir köpeğin ortadan kaybolduğunu fark etti. Aynı tarihlerde başka bir gönüllümüzün baktığı küpeli ve ismi Zeytin olan köpek, komşu şikayeti ile barınağa alındı. Sonra da birçok ihbar aldık. Buradan alınan köpekler küpeli ve kısırlaştırılmıştı. 20'ye yakın köpek, Dikili Hayvan Rehabilitasyon Merkezi getirildi ve geri bırakılmadı" dedi.

dikili-hayvan-barinagi-medyaege-izmir00.jpg

Konuyla ilgili merkezde veterinerlerle görüşme talep ettiklerini ancak veteriner hekim Özlem Ayman'ın kendilerine "Hangi köpeği alacağımı sana mı soracağım?" sözleriyle tepki gösterdiğini söyleyen Arı, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz ve belediye yetkililerinin de görüşme taleplerini reddettiğini dile getirdi

Arı, şöyle konuştu; "Belediye Başkanı Adil Kırgöz’e ulaşmak için Dikili Belediye binasına gittik. Kendisine ulaşamadık, sekreterine not bıraktık. Yerine bakabilecek başkan yardımcısı da yerinde değildi. Adil Kırgöz’ün sekreteri bize hiçbir şekilde görüşme için dönmeyince kendisini bir kez daha aradım görüşme ayarlaması için ama hiçbir şekilde geri dönüş alamadık."

"Dikili Barınağı biz hayvan severler için yıllardır kanayan bir yara" diyen Arı, merkezde kısırlaştırma ve tedavilerinin yetersiz olduğunu ve personel ve ekipmanın da çok az olduğuna dikkat çekti. Arı öte yandan, merkezde hayvanların kötü bakıldığını "Hayvanlara yeterli derecede mama yok. 2 haftadır içerde olan köpeklerin zayıfladığını fark ediyoruz. Ayrıca içerisi steril olmadığı için salgın hastalıklar yüzünden sağlıklı köpeklerin de hastalanıp ölmesinden endişe ediyoruz" sözleriyle dile getirdi.

HAYVANLARI KORUMA KANUNU NE DİYOR?

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununun 6. Maddesi uyarınca; evcil hayvan olarak tanımlanan kedi ve köpekler ancak tedavi ve rehabilitasyon (kısırlaştırma, aşılama, çipleme) için geçici olarak bakımevlerine götürülebilir. Tedavi tamamlandıktan ya da rehabilitasyon işlemi bittikten sonra bu hayvanlar alındıkları yere geri bırakılmalıdır.

whatsapp-image-2023-11-07-at-11-13-26-1.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.