Hayvanlar yararına doğal taş satıyor

Hayvanlar yararına doğal taş satıyor

İzmirli hayvansever sanatçı İpek Kayan, boyayarak sanata dönüştürdüğü doğal taşları hayvanlar yararına satıyor.

İzmirli doğa aşığı ve hayvansever sanatçı İpek Kayan, boyayarak sanat eserine dönüştürdüğü doğal taşları satıyor ve elde ettği kazancı da hayvanlar yararına çalışan ANAHAK (Anadolu Hayvan Hakları ve Hayvanları Koruma Tedavi Barındırma Derneği)'ne bağışlıyor. "Doğadan gelen bu taşları, Bünyesinde 250 civarında kedi , 20 köpek bulunduran tedavilerini barınmalarını beslenmelerini ve korunmalarını ne pahasına olursa olsun tamamen karşılayan ve sayıları günden güne artan derneğe bağlı barınağımızın çocukları için satacağım" açıklamasında bulunan Kayan, "Bu doğada yaşıyorsak ve bize sunduğu oksijeni hala soluyorsak Onun parçalarına, çocuklarına sahip çıkmalıyız" dedi.

Yaptığı örnek davranışı Medya Ege'ye anlatan İpek Kayan, şu açıklamada bulundu:

"Doğayı her zaman çok sevdim. Kendimi bildiğim andan bu yaşıma kadar doğma büyüme İzmirli bir insan olarak sanıyorum ki aksi zaten düşünülemezdi. Kır gezileri, piknikler, el değmemiş sahillerdi çocukken zıplaya oynaya gittiklerim. Deniz Kabukları ve taşlar toplamak hatta eve gidiyoruz denildiğinde o taşları olabildiğince torbalayıp evimizin balkonunda incelemek. Bir de, doğa deyince onu tamamlayan ve onsuz düşünülemeyen bir unsur vardı. HAYVANLAR ! Arabanın camına yapışarak, her ormanlık alanda bir hayvan arardı gözlerim. Sanırım günün o güzelliğini tamamlamak isterdim. Doğa her ne kadar kusursuzsa onu tamamlayan canlarda bir o kadar inanılmaz ve büyüleyiciydiler. Birde biz insanlığın evcilleştirip yıllar yılı doğadan kopardıklarımız vardı. Evcil Hayvanlar.. Onların doğasına yerleşip yeşil alan kalmayınca ise isimleri sokak hayvanları oldu. Benim için her zaman onlar evimin bireyleriydiler. Kimi zaman yoldaş, kimi zaman hasta ve muhtaç, kimi zaman ise misafir. Çünkü doğa benimdi . Benim evimdi . Onlar ise doğanın parçası. Gelelim paylaşmak istediğim esas konuya . Doğadan evime taşıdığım, doğanın enerjisi ile dolu eşsiz taşları birgün bırakmak istemedim ve boyamaya süslemeye, başladım. Doğadan evimde bir parça. Mum kenarlarına, masa üstlerine, çalışma masalarına, buzdolaplarına, duvarlara .
Dilediğim her Yere. Ve sonra dedim ki. Doğadan gelen doğaya gitmeli. Güzelbahçe İlçemizin Yelki mahallesinde bulunan üyesi bulunduğum ANAHAK ( Anadolu Hayvan Hakları ve Hayvanları Koruma Tedavi Barındırma ) derneğimizin Yönetim Kurulu Başkanı Sayın, Muhammed Emin Aksel ile görüşmelerimizden sonra karar verdim ki; Doğadan gelen bu taşları, bünyesinde 250 civarında kedi , 20 köpek bulunduran tedavilerini barınmalarını beslenmelerini ve korunmalarını ne pahasına olursa olsun tamamen karşılayan ve sayıları günden güne artan derneğe bağlı barınağımızın çocukları için satacağım. Birilerine ilham olmasını dileyerek herkesin yardımlarını, siparişlerini, hatta belki özel siparişlerini bile bekliyorum. Bu doğada yaşıyorsak ve bize sunduğu oksijeni hala soluyorsak Onun parçalarına, çocuklarına sahip çıkmalıyız. Bu konuya ve yazıma kendini çok uzak hissedenler için söylemek istediğim ise Lütfen onlara bir şans verin. Ve şimdi bir tanesinin gözlerinin içine bakarak söyleyin. 'Herşeye rağmen hala peşimde koştuğun için, beni koşulsuz sevdiğin için teşekkür ederim.' Bu size nasıl hissettirdi. ? Sevgiyle kalın. Koşulsuz sevmeniz ve sevilmeniz dileğiyle.."

Ulaşmak isteyenler  Facebookta ve instagram da @perikizininatolyesi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.