Hayvanları barınaklardan kurtaralım

Hayvanları barınaklardan kurtaralım

Serap Yenici yazdı

Bazen düşünüyorum iki kedim var ,evet eve aldım doğalarından onları ayırdım. Kısırlastırdım  ister istemez hayatlarına müdahale ettim haksızlıķ mı yapıyorum diye..Ama onları  çok seviyor herşeylerini eksiksiz yapmaya çalışıyorum.Zaten istedikleri   nedir ki temiz bir kum, mama, su , sevgi .. 

Temiz diyorum kediler kötü kokuya katlanamıyor asla orada duramıyorlar kirlenen kuma hemen tepki gösteriyorlar   temizlik onlar icin çok önemli ben de onları hep  mutlu etmeye çalışıyorum onların  sevgileri çok başka iki oğlum var diyorum.

Bodrum sokaklarında rastladığım benden resmen yardım isteyen yola çıkacağım için sınırlı sürede ilgilendiğim bir kedicik (sanssiz koydum ismini)  iyi ki onları sokaktan almışım ev sahibi  yapmışım dedirtti.

screenshot_20190724-085318.jpg

Malum veterinerler de uzun tedavi oldukça pahalı bir arkadaşıma kediye iki gün bakmasını rica ettim ama o tedavi de görmesi icin Torba geçici  bakım evinde doktor Oğuz beye bırakmış.

Herkesin birbirinden bir haber olduğu bu barınağa emanet ettigimiz bu yürüyen sıvı yemek yiyen(  aynı sekilde  kaç kediyi iyileştirdim ben  sıvı beslenip iğneleri yapıldı mı iyileşiyorlar.)Kedicik cumartesi Torba geçici hayvan evine teslim edilmiş.

 Ama çalışanlar hayvanla ilgilenmeyip resmen kaderine terk etmişler, kötü olan o kadar çalışan bir tanesi ne zaman öldü kim varken öldü çöpe atmışlar kim attı bilinmiyor, birbirlerine soruyorlar bu kadar ilgisiz ,sevgisizler sanki bir mal delirmemek mümkün değil. 

Küçüğümüz şimdi sevgisiz barınak çalışanlarının ilgisizligi sebebiyle yok ve ne yazık ki çöpte
Torba Bodrum geçici hayvan tedavi  merkezine asla  hayvan teslim etmeyin.

Son derece bu işten yılmış ilgisiz sevgisiz bir ekibe sahip.Hayvanlar umurlarında bile degil orasi barınak degil hapishane ve ölüm evi ; orasi kameralarla izlenmeli ve o hayvanlara nasıl baktıklari takip edilmeli. Emin olduğum tek şey seyahatim olmasa o an acil yola çıkıyor olmasam ve o barınaga bıraktırmasam bu hayvan yaşıyordu.  Ya da sevgiyle vefat etmis ve gömülmüstü.

Lütfen  gelin ve oradaki hayvanları sahiplenin  ki yaşama hakları oluşsun dün daha 11 adet bebek ve cins  hatta tasmalı bir köpek geldi takipte olan hayvanseverler oradan kurtaralım bu canlar hastaysa  ilgisiz ölüme terk edilip sevgisizce çöpe atılıyorlar.Durdukları yerler bu sıcakta durulacak koşullar değil  kokudan 1 dk duramazsınız onlar orada tutuluyorlar lütfen  barınaklarda ki hayvanları sahiplenin petshoplardan hayvan almayın onların sevgiye yaşamaya ihtiyacı var..Hayvan sevginiz var sa ihtiyacı olan bir hayvanı mutlu edin.Onların getirdigi şanş ve sevgi inanın çok başka..Şansızin

Bu arada Bodrum belediye başkanı  Ahmet Aras'ın  ekibi  konuyla ilgilendiler  sağolsunlar ama o barınağın acil elden geçirilmesi temiz daha az  kokusuz  bir hale getirilip sevgi dolu gönüllü çalışanlara ihtiyacı var.Ve acil çope atmaya bir çözüm bulunulmalı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.