Hayvanları uyuşturucu iğneyle bayıltıp toplayacaklardı; görüntü alınınca bırakıp kaçtılar

Hayvanları uyuşturucu iğneyle bayıltıp toplayacaklardı; görüntü alınınca bırakıp kaçtılar

İşte o görüntüler

Medya Ege (ÖZEL) - HAYKONFED,  Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Veteriner İşleri Müdürü Özlem Salman ve Belediye bünyesinde çalışan Veteriner Hekim A. hakkında soruşturma talebinde bulundu.

HAYKONFED'ın sosyal medyada paylaştığı videoda yaptığı bilgilendirmeye göre Yalova Belediyesi barınağı katliamlarında adı geçen veteriner hekimlerden A.‘nın, gece yarısı uyuşturucu oklu iğnelerle, görev alanı olmayan Armutlu ilçesinde, Armutlu Belediyesi ilaçlama aracı ve araç şoförüyle beraber köpekleri topladığı tespit edilip,  görüntü alındığını fark edince de baygın hayvanları bırakıp kaçtığı görüldü.

Sosyal medyada paylaşılan bu video sebebiyle HAYKONFED yaptığı açıklama ile Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Veteriner İşleri Müdürü Özlem Salman ve Belediye bünyesinde çalışan Veteriner Hekim A. hakkında soruşturma talebinde bulundu. HAYKONFED, yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

Yalova Belediyesi Veterineri A….’nın, kendi görev alanı dışında bir başka belediyenin sorumluluk alanı olan bir bölgede görev ve yetkisi olmadan, gecenin bir yarısı köpekleri neden topladığı bilinmemektedir. Belediye veterineri A……’nın , Yalova Belediye başkanı Vefa Salman ve sorumlu Veteriner İşleri Müdürü Özlem Salman’ın talimatı ile geceleri gizli gizli toplama yaptığı duyumlarımız vardır.

Bu bağlamda; 

1.    Gece yarısı gizli gizli başka bir belediyenin sorumluluk alanında köpek toplayan Yalova Belediyesi Veteriner Hekimi A……. hakkında görevini kötüye kullanmaktan soruşturma açılmasını talep ediyoruz.

2.     Yalova Belediye başkanı ve Veteriner İşleri Müdürünün bilgisi dahilinde toplama yapıldığı yapıldığı duyumlarına ilişkin konunun araştırılmasını, başkan Vefa Salman ve sorumlu Veteriner İşleri Müdürü Özlem Salman hakkında soruşturma açılmasını talep ediyoruz.

3.    Armutlu Belediyesinin ‘’ilaçlama aracı ‘’ ile gece yarısı köpeklerin toplanmasına ilişkin, aracı kullanan şoförün mesai saatleri dışında kayıt ve karar olmadan çalıştırılmasına ilişkin 4857 Sayılı İş Kanunu Madde-9 hükümleri çerçevesinde Armutlu Belediye başkanı hakkında soruşturma açılmasını talep ediyoruz.

4.    Kısırlaştırma hizmeti olmayan Armutlu Belediyesinin gece yarısı toplum dikkatinden kaçırmak amacı personel çalıştırarak, fazla mesai vermeden, ‘’kısırlaştırma bahanesi’’ ile köpekleri toplatmasına ilişkin Armutlu Belediye başkanı Mehmet Birkan hakkında görevini kötüye kullanmaktan soruşturma açılmasını talep ediyoruz.

5.     Gece yarısı uyuşturucu ilaçlı iğnelerle köpek toplatan her iki belediye hakkında iş güvenliği tehditi, işçi ve toplum sağlığı ve hayvan hakları ihlali sebebi ile, Orman Su İşleri Bakanlığı İl Müdürlüğü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bölge ve İl Müdürlüğü, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Halk Sağlığı İl Müdürlüklerince müfettiş görevlendirilip, soruşturma açılarak ilgili personelin ve yöneticilerin ifadelerinin alınmasını, idari işlem yapılmasını talep ediyoruz.

Müracaatımıza ve taleplerimize ilişkin ve yapılan işlemler hakkında 4982 ve 3071 sayılı yasalar gereği bilgi ve cevap verilmesini emir ve müsaadelerinize saygılarımızla arz ederiz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.