Hayvansever Sosyal Ağ Projesi

Hayvansever Sosyal Ağ Projesi

Sokak hayvanları haritada işaretlenecek.

Yaşar Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölümü öğrencisi Onur Altınbilek, sokak hayvanlarının daha sağlıklı bir hayat sürmeleri, temiz, düzenli bir çevrede yaşamaları ve duyarlı vatandaşları bir araya getirmek  amacıyla “Sosyal yuva” ismini verdiği sosyal ağ projesi geliştirdi. Proje sosyal ağlarda olduğu gibi bir üyelik sistemi ile işlerken, gönüllüler sosyal yuvaya üye olarak çevresinde beslediği sokak hayvanlarını online harita üzerinden ekleyecek ve bir başka gönüllü de aynı konumda bir hayvan sistemde varsa o hayvanın profiline girerek nelere ihtiyacı olduğunu görebilecek.

Kedi ve köpek gibi sokak hayvanlarının ihtiyaçlarından yola çıkan Yaşar Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölümü öğrencisi Onur Altınbilek, sosyal medyayı hayvan dostlarımız için kullanabilmeyi sağlayan proje geliştirdi. “Sosyal yuva” adını verdiği projeyi anlatan Onur Altınbilek, “Sosyal ağlar, hayatımızın her alanında. Ben de yeni bir sosyal ağ geliştirerek sokak hayvanlarına ve duyarlı insanlara faydalı olmak istedim” dedi.

e8b84bd8-4c0c-4e81-80d3-31a18e3cfc87.jpg

SOKAK HAYVANLARI HARİTADA İŞARETLENECEK

Altınbilek, “Tüm sosyal ağlarda olduğu gibi bir üyelik sistemi ile işleyecek. Gönüllüler sosyal yuvaya üye olarak çevresinde beslediği sokak hayvanlarını harita üzerinden ekleyecek. Bir başka gönüllü de aynı konumda bir hayvan sistemde varsa o hayvanın profiline girerek neler yapıldığını görebilecek. Bu sayede sistem üzerinde o hayvana kaç kişinin bakıp gönüllü olduğu görülecek. Gönüllüler birbirleri ile sistem üzerinden iletişime geçip beslenme takvimi oluşturabilecek, sağlık problemleri için ortak hareket edebilecek. Gönüllüler, gün içerisinde beslenme paylaşımı yaparak hayvanların aç kalmasının önüne geçilmiş olacak. Hayvan üzerinde uygulanan işlemler sisteme eklenebileceği için tüm takibi yapılabilecek” diye konuştu.

VETERİNERLER DE GÖNÜLLÜ OLABİLECEK

Sistemin ikinci aşamasında gönüllü veterinerlerin olacağını ifade eden Onur Altınbilek, “Gönüllü vatandaşlar gibi sisteme üye olup ilgili hayvanın gönüllü veterineri olabilecekler. Onlar da uyguladıkları ameliyat, kısırlaştırma ve benzeri tedavileri sistemdeki hayvan profiline ekleyebilecek” dedi.

BELEDİYELERE ÇAĞRI

Projesinin tüm hazırlıklarının tamamlandığını ve kısa süre içinde yayına geçirmeyi hedeflediğini belirten Onur Altınbilek, “Hedefim ilerleyen süreçte belediyeleri de sürece dahil etmek. Çünkü sokak hayvanlarının özellikle sağlık konusundaki bakımlarıyla onlar ilgileniyorlar. İleride, hayvanların üzerine yerleştirilecek çip sayesinde, belli aralıklarla güncel konumlarını görmek ve tüm sokak hayvanlarımızı sisteme eklemek amacımız. Bu sistem sayesinde gönüllüler, veterinerler ve belediyeler işbirliğiyle sokak hayvanları daha düzenli, sağlıklı ve kontrollü yaşamlarını sürdürecek” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.