Hayvanseverlerden Başkan İnce ve Güzelbahçe Belediyesi'ne teşekkür

Hayvanseverlerden Başkan İnce ve Güzelbahçe Belediyesi'ne teşekkür

Can dostların tedavisini ve barınmasını gerçekleştirdi.

İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde bir şahsın evinin bahçesinde 27 köpeğin çıkardığı sesler yüzünden yapılan şikayetler üzerine Güzelbahçe Belediyesi duruma el koydu.

,-026.jpg

Hayvanların sağlıksız koşullarda barındığı gerekçesiyle hayvanları alan Güzelbahçe Belediyesi ekipleri hayvanların sağlık kontrollerini ve tedavisini yaparak bakım evine aldı.

0197be39-efeb-4314-9f4d-aa8c46b3cb00.jpg

Durumu sosyal medya hesabında paylaşan ANAHAK Anadolu Hayvan Hakları ve Hayvanları Koruma Tedavi ve Barındırma Derneği Başkanı Muhammed Emin Aksel, Güzelbahçe Belediyesi ve Başkan Mustafa İnce'ye teşekkür etti.

69207343_2464131200501351_6956663279288582144_n.jpg

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Aksel, şu sözlere yer verdi:

"KAMUOYUNA ÖNEMLİ DUYURU:
Güzelbahçe'de evinin bahçesinde beslediği köpeklerin çıkardığı sesler yüzünden yapılan şikayetler üzerine Güzelbahçe Belediyesi bu kadının bahçesinde beslediği 27 köpeği Belediyenin Sokak Hayvanları  Bakım Evine almış, tıbbi kontrolleri yapılıp, kısır olmayanlar kısırlaştırılıp, iç dış parazit aşıları, kuduz aşıları ve gereken diğer aşılar yapılarak tekrar yaşadıkları mahallenin sokaklarına ikişer üçer bırakmıştır. 5199 sayılı Sokak Hayvanlarını Koruma Kanunu tam da bunu hüküm altına almıştır." Sahipsiz sokak hayvanı bulunduğu yerden alınıp tıbbi kontrolleri, kısırlaştırılması ve aşıları yapılıp kulağına küpe ve numara takılarak alındıkları yere bırakılır" demektedir. Hem 27 sokak köpeğinin gereken tıbbi kontrollerini yaparak, kısır olmayanları kısırlaştırarak, aşılarını yaparak, kulak numarası ve küpeleri ile bulundukları mahallenin sokaklarına bırakan Güzelbahçe Belediyesinin başta  Başkanı Sn Mustafa İnce'ye, ve Veteriner işleri Müdürü Sn Güzeli Öcek'e ve tüm Sokak hayvanları Bakım Evi çalışanlarına bu, hem yasalara uygun, hem insanlığa ve vicdana uygun davranışlarından dolayı sonsuz teşekkürler ederiz. Güzelbahçe Belediyesinin, zaten 7 yıldır birlikte çalışmanın verdiği sinerji ile diğer belediyelere  örnek teşkil edecek derecede, hızlı kısırlaştırma, arazide ve sokaklarda kısırlaştırılmadık sokak hayvanı bırakmama, bakım evini tam bir hastane ve klinik anlayışı ile yöneterek giren hayvanın en hızlı ve seri bir şekilde  tedavisini tamamlayarak taburcu ederek alındığı yere bırakma, cumartesi, pazar ve bayram tatillerinde mutlaka bir veteriner ve bir teknikerin bakım evinde  çalışmasını sağlama ve hayvanların refahı konusunda diğer belediyelerden çok ileri bir hizmet anlayışına sahip olduğunun bir kere daha  altını çizerek, bu son davranışının da tüm belediyelere örnek teşkil etmesini umut ediyorum. Diğer Belediyeler sokak hayvanlarını barınaklarına tıkarak oralarda öldürmeyi yeğlerken Güzelbahçe Belediyesi sahipsiz sokak hayvanlarının bakım ve kısırlaştırmalarını yaparak sokaklarda özgürce ve sağlıklı bir şekilde yaşamasını sağlamaya çalışmaktadır. Teşekkür ederiz Sn Başkan Mustafa İNCE,  Müdürümüz Sn Güzeli ÖCEK, Veterinerimiz Sn Semih Bey, teknikerimiz Sn Ebru Hanım. Sokak hayvanları için yaptığınız her gayret ve çalışma hem o masumlar tarafından hem de bizler tarafından takdirle karşılanmaktadır."

86cc261e-3ab8-4d75-ba51-24a0c1dcdcf5.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.