Hayvanseverlerin tepkileri çığ gibi büyüyor: “Bunun adı vahşet!”

Hayvanseverlerin tepkileri çığ gibi büyüyor: “Bunun adı vahşet!”

Hayvansever Meral Levent, ölmüş sokak hayvanlarını yakmak için fırın ihalesine çıkan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'na seslendi: "Bunun adı vahşet! Biz size hayvanlarımızı yakın diye oy vermedik!"

Karabağlar Belediyesi’nin ölmüş sokak hayvanlarını yakmak için fırın ihalesine çıkmasının ardından gelen tepkiler çığ gibi büyüyor. Hayvansever Meral Levent de, "Sizleri sokak hayvanlarıyla ilgili güzel şeyler yapmaya davet ediyorum." sözleriyle Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'na seslendi ve "Biz sizlere bu yüzden oy verdik, ilçemizi emanet ettik. Hayvanlarımızı ve bizim yüreğimizi yakın diye değil!" diyerek tepki gösterdi.

26323.jpg

Meral Levent'in açıklaması şöyle:

Hayvanseverlik çok güzel bir duygu olduğu kadar acıtıcı, üzücü, hatta kahredici. Gün geçmiyor şu sokak canları için vahşi fantaziler geliştirilmesin. Bundan birkaç ay önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir sözüyle sokak köpekleri toplatıldı, katledildi, uyutuldu, toplu mezarlara gömüldü. Hiç hak etmedikleri şekilde hayattan koparıldı.

İşte o zamanlarda ben ve bir çok hayvan severlerin uykusu kaçtı, ağladık, hasta olduk. Türkiye genelindeki canlara içimiz yanarken bir taraftan da İzmir de yaşamanın tesellisiyle bir nebze daha rahattık. Çünkü burası İzmir, hayvan sever, vicdan sahibi belediyelerin olduğu güzel İzmir.. Ama birkaç gün önce İzmir'e hiç yakışmayan, bağlı olduğum belediye, Karabağlar Belediyesi'nden, bizzat Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'ndan talihsiz ve vicdana sığmayacak bir açıklama geldi. Yine sokak canları üzerinde bana göre vahşice fantaziler geliştiriliyordu...

25692.jpg

Koca koca fırın ihalelerine girilmiş, sokak canları öldüğünde o fırınlarda cayır cayır yakılacakmış. Bu nedir, bu nasıl bir karardır, kime sorulmuştur? Bu hayvanları yaşarken bir yerlere sığdıramadınız, öldüğünde gömecek bir avuç toprak bulamayacak ve yakacak mısınız? Bunun adı vahşet.. Biz hayvan severler seçimlerde, özellikle belediye seçimlerinde oy verirken kaldırımdı, alt yapıydı diye değil, sokak canlarına nasıl muamele yapacak diye oy veriyoruz. Seçimlerden önce verilen sözler, güzellikler nerede? Bu sözler, yerini vahşete mi bırakacak? Unutmayın ki hayvan severlerin sayısı azımsanacak kadar değil. Seçimler de ilk ve son değil. Sizleri sokak hayvanlarıyla ilgili güzel şeyler yapmaya davet ediyorum. Seçim öncesinde vermiş olduğunuz sözler gibi... Biz sizlere bu yüzden oy verdik, ilçemizi emanet ettik. Hayvanlarımızı ve bizim yüreğimizi yakın diye değil.!"

514962.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.