HDP'den açıklama: "Yeni bir çözüm süreci yok; tavrımız değişmedi"

HDP'den açıklama: "Yeni bir çözüm süreci yok; tavrımız değişmedi"

HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan, terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın avukatlarıyla görüştürülmesinin YSK’nın İstanbul kararıyla ilişkilendirilmesini değerlendirdi.

Fatma Kurtalan,“Bunlar ayarlandı mı ayarlanmadı mı, orasını bilmiyoruz ama HDP olarak bizim hesabımız ölümlerin durması, daha fazla tabut çıkmadan müdahale edilip bu sürecin bitirilmesi” dedi. 

Öcalan’ın 8 yıl aradan sonra avukatlarıyla görüşmesine izin verilmesi “Yeni bir çözüm süreci mi başlıyor?”, “İstanbul seçimlerinde HDP’nin desteği için adım mı atılıyor” yönünde yorumlara yol açtı.

102498_690x390-(1).jpg

Çözüm süreci ile ilgili iddialara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bir çözüm süreci diye bir şey söz konusu değildir” yanıtı verdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Ofisi Başkanı Fahrettin Altun da “Yeni bir çözüm süreci yok. Öcalan’ın açıklamasına bakıp bu yorumu yapanlar yanılır” dedi.

TECRİT GÜNDEMDEN ÇIKMALI

HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan da söz konusu görüşmeyi “yeni bir müzakere, diyalog sürecinin başlangıcı” olarak görmediklerini söyledi. Görüşmeyi ölüm oruçlarında kritik bir sürece girilmesiyle ilişkilendiren Kurtulan, “Sonuçta yasal hakların kullanımı ile ilgili bir sorun var. 8 yıldır avukatlarıyla görüştürülmüyor. Bu sürede sadece 2-3 kez aile görüşmesi oldu. Bunun bitmesi gerekiyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.