HDP'den Diyarbakır Saldırısı İddiası

HDP'den Diyarbakır Saldırısı İddiası

HDP IŞİD'in üstlendiği saldırıyla ilgili olarak şok bir iddia ortaya attı.

HDP'li Önder ve Pir, Diyarbakır'da düzenlenen ve IŞİD’in üstlendiği bombalı araç saldırısının asıl hedefinin 'gözaltında bulunan HDP’liler' olduğunu iddia etti.

HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir ve Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Diyarbakır Bağlar’da dün düzenlenen ve IŞİD’in üstlendiği bombalı araç saldırısının asıl hedefinin gözaltında bulunan HDP’liler olduğunu söyledi.
Pir, kişisel Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarda şunları yazdı:


“IŞİD saldırıyı o karakolda hukuksuzca tutulan HDP’lilere yaptı. Çüngüş İlçe Başkanı hayatını kaybetti, Figen Yüksekdağ ve Sırrı Süreyya Önder kıl payı kurtuldu. Selahattin Demirtaş, Nursel Aydoğan, Gülser Yıldırım ve ben saldırıdan biraz önce çıkarılmıştık. Onlarca HDP ve DBP’li ise 26 gündür orada gözaltında. Valiliğin dün yapmış olduğu yalan açıklama beni şaşırtmadı. Geçen haftaki beyanlarıyla örtüşüyor ve artık güvenirliğini tamamen yitirdi!”
IŞİD biz içerde gözaltındayken saldırdı


Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Başkanlığı önünde açıklamalarda bulunan Sırrı Süreyya Önder de, "Diyarbakır'da yaşanan bombalı saldırı biz içerde gözaltındayken yapıldı" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.