HDP'li 2 Vekil Hakkında Zorla Getirme Kararı

HDP'li 2 Vekil Hakkında Zorla Getirme Kararı

Halkların Demokratik Partili 2 milletvekili hakkında flaş karar

Van 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından HDP Van Milletvekilleri Lezgin Botan ve Adem Geveri hakkında zorla getirme kararı çıkarıldı. 

Her iki milletvekilinin de Van'da çeşitli dönemlerde yaptıkları konuşmalar yüzünden devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak, suç işlemeye alanen tahrik, terör örgütü propagandası yapmak ve silahlı terör örgütü üyeliği suçlamalarıyla dava açılmıştı. Her iki milletvekili de Van'da düzenlenen duruşmaya katılmazken avukatları hazı bulundu.

Adem Geveri'nin avukatı Murat Timur, bahsi geçen suçların dokunulmazlıkların kaldırılmasından önce gerçekleştiğini belirterek, söz konusu suçların bu kapsamda değerlendirilemeyeceğini, Anayasa Mahkemesi'ne de bireysel başvuru yapıldığını belirtti. 

Öte yandan Botan'ın avukatı Barış Oflas da müvekkilinin Anayasa Mahkemesi'ne başvurduğunu ve HDP'nin de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurduğunu söyledi. 

Her iki avukat da söz konusu başvuruların bekletici neden olarak kabul edilmesini istedi. Mahkeme heyeti talepleri reddederek iki milletvekilinin de zorla getirilmesine karar verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.