Hedef sıfır atık temiz bir Bergama

Hedef sıfır atık temiz bir Bergama

Bergama’da 2020 çevre yılı etkinlikleriyle üzerinde hassasiyetle durulan sıfır atık projesi kapsamında öğretmenler için bilgilendirme eğitimi düzenlendi. 

Bergama Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve ÇEVKO Vakfı işbirliğiyle düzenlenen Sıfır Atık Projesi ile çevreye verilen öneme bir kez daha dikkat çekildi. Uzaktan gerçekleştirilen eğitime Bergama Belediye Başkan Yardımcısı Cüneyt Umutlu, Belediye Meclis Üyeleri’nden oluşan çevre komisyonu üyeleri, Temizlik İşleri ve ilgili birimler katıldı. Eğitimde sürdürülebilir kalkınma hedefleri çerçevesinde atıkların kontrol altına alınması, gelecek nesillere temiz bir Bergama bırakılması için “Sıfır Atıklı Bergama” prensibi üzerinde duruldu. Eğitimde atıkların geri kazanılması ve doğal kaynakların verimli şekilde kullanılması için tüm konular ele alındı.  Yapılan eğitimde israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması ve oluşabilecek atık çeşitlerine de dikkat çekildi.   

0-(3)-105.jpg

BAŞKAN YARDIMCISI CÜNEYT UMUTLU “DAHA YEŞİL, DAHA TEMİZ SIFIR ATIKLI BİR BERGAMA İÇİN ÇALIŞIYORUZ” 

‘Daha Yeşil, Daha Temiz bir Bergama’ için 2020 yılını çevre yılı ilan ettiklerini ifade eden Bergama Belediye Başkan Yardımcısı Cüneyt Umutlu “Sıfır Atık Projesi ile atık oluşumunu azaltarak israfı önlemeyi hedefliyoruz. Atıkları kaynağına göre ayrıca toplayacağız ve geri dönüşüm ile hem çevreye hem de ekonomiye katkı sağlayacağız. Çocuklarımızın yaşayacağı sağlıklı bir geleceği birlikte inşa edeceğiz” dedi. 

0-(4)-095.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.