Helal olsun muhtar adaylarımıza!

Helal olsun muhtar adaylarımıza!

Ali Eyce yazdı; Helal olsun muhtar adaylarımıza!

Yerel seçim konuşurken hep belediye başkan adaylarını, meclis üyesi adaylarını, siyasi partileri, seçim çalışmalarını, söylemlerini, eylemlerini konuşuyor ve düşünüyoruz.

Yerel seçimlerin bir başka ateşli, hareketli, heyecanlı yarışı olan muhtarlıkları unuttuk gibi.

Yerel seçimlerde bir de oturduğumuz mahallerde kimin muhtar olması gerektiğine karar vereceğiz.

Siyasi partilerin adaylarının bulunduğu oy pusulası dışında bir oy verme işlemiyle.

Muhtar deyip geçmeyin bu seçimlerin ana gündem maddesi, seçim sahasının ana hareket mekanizması neredeyse muhtarlar oldu.

Mahallelerinde yaşayan insanlara ulaşabilmek için canla başla çalışan, her gün mahallesindeki sokaklarda insanlarla birebir görüşme imkânı arayan, nerede boşluk görse oraya ‘Mahallenizin Muhtar Adayıyım’ diye afişler asan, tanıdıklarına, tanımadıklarına dağıtması için el broşürü veren muhtarların seçimlere kattığı hava bir başka güzel.

Muhtar deyip geçmeyin, gençlerin de artık çok mu çok ilgi gösterdiği, tercih ettiği bir alan haline geldi muhtarlık seçimleri.

Bizim çocukluk ve gençlik zamanımızdaki muhtar neydi, mahallenin en yaşlısı, en çok insan tanıyan, en çok boş vakti olan, en çok muhtarlıkta oturan insandı.

Dilimizde, aklımızda klasikleşen ‘Muhtar emmi’ lafı da oradan gelir.

Bu seçimlerdeki muhtar adaylarının daha genç yaşlara inmesi de gösterdi ki, artık muhtar abi, muhtar abla, muhtar kardeş sayısında bir hayli artış olacak.

Muhtar deyip geçmeyin, bizim zamanımızda muhtara giden ya mektubu var diye, ya da devlet dairesinde bir işi var diye giderdi.

Şimdinin muhtarları da çok icraatçılar.

Kendi mahallelerinde yaşayan insanlara öyle güzel projelerle geliyor ki, belediye başkan adayı, meclis üyesi adayından dahi duymadığınız şeyler karşısında şaşkınlık içinde kalıyorsunuz.

Mesela bir muhtar adayımız, mahallesinde trafik sorunu olan sokağı tek yön yapıp, orada oturanların ve o yolu kullananların artık böyle bir sorunu olmayacağını vaat ediyor.

Mesela bir muhtar adayımız, mahallesinde yokuşta oturan yaşlı, kadın ve çocuklu vatandaşlara pazara gittiklerinde aracıyla onları pazardan evlerine götürmeyi vaat ediyor.

Mesela bir muhtar adayımız, mahkemeden gelen tebligat vs zarfları muhtarlık binasında tutmayacağını, adreslere postacı teslim etmiş gibi teslim edeceğini vaat ediyor.

Sizin anlayacağınız muhtarlık seçimi bir başka heyecanlı ve güzel geçiyor.

Sonuçta kazanan kim olursa olsun, asıl kazanan vatandaş olarak bizler olacaksa kimi muhtar seçtiğimiz de bir o kadar önemli oluyor.

Sizin mahallenizdeki muhtar adayınız kim?

Benim ki belli!

muhtarlar-gunu-nedir-muhtarlar-gunu-ne-zaman-h1634639573-34ebc1.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.