Hemen gidin yoksa öleceksiniz!

Hemen gidin yoksa öleceksiniz!

Amerika'yı tehdit eden Irma Kasırgası gittikçe yaklaşıyor. İlk olarak Florida'da etkili olması beklenen kasırga sebebiyle 5 milyon 600 bin kişinin tahliye edilmesine karar verildi.

Bir buçuk milyon kişi eyaletten kaçmaya yolları arıyor. Başkan Trump'ın Palm Beach'teki malikanesinin boşaltığı belirtiliyor. Yoğun önlemlerin alındığı Florida'ya 'Fırtına avcısı' olarak bilinen Süper Herkül isimli askeri tahliye uçakları gönderiliyor. Fransa ise kasırganın vurduğu Guadeloupe bölgesine tahliye uçak ve helikopterlerini gönderdi.

Florida valisi yaptığı açıklamada uyardı ve 5 bin 600 kişinin tahliyesi için verilen emirle ilgili Floridalılar'a seslendi: "Hemen terk edin. Burada hayatta kalan kimse olmayacak". Karayipler'de en az 26 kişinin hayatına mal olan Irma Kasırgası sebebiyle ABD teyakkuz halinde. Kasırganın bu haftasonu itibariyle ABD'nin Florida eyaletinde etkili olması bekleniyor.

ABD Hava Kuvvetleri WC-130J Super Hercules isimli askeri tahliye uçaklarını Irma Kasırgası'nın etkili olması beklenen Florida'ya gönderiliyor. Mississipi eyaletinin Biloxi kentinde bulunan Keesler Hava üssünde 'Fırtına avcısı' olarak bilinen uçaklar bölgede gönderilmeden önce hazırlık aşamasında görüntülendi. 

Fransa uçak ve helikopterlerini gönderdi

Fransa Kuzey Amerika'daki toprağı olan Guadeloupe bölgesine transfer uçakları ve helikopterlerini gönderdi

Associated Press haber ajansına Fransa ordusu adına açıklama yapan sözcü Albay Patrik Steiger, söz konusu uçak ve helikopterlerle Fransa'nın Irma Kasıgası'nın vurduğu Guadeloupe adasından askeri personelle birlikte bölge sakinlerini tahliye edileceğini açıkladı. 

ABD'ye beşinci kategoride ilerleyen Irma Kasırgası ilk olarak  Florida eyaletini vuracak. Yoğun önlemlerin alındığı eyalette 5 milyon 600 bin kişinin tahliye edilmesine karar verildi. Kasırga saatte 450 kilometre hızla ilerliyor. 

Kasırga Karayipler'den sonra Küba'ya ulaştı. Şiddetli rüzgar ve yoğun yağış ülkede etkisini gösteriyor. 50 bin turist Küba'yı terk etti. Reuters haber ajansına göre kuzey sahillerindeki oteller bomboş kaldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.