''Her Adımda Tarih Var''

''Her Adımda Tarih Var''

Urla Şarap Üreticileri ve Bağcılık Derneği, "Her adımda tarih var" sloganı ile Urla Bağ Yolu Projesi'ni hayata geçirdi.

Uluslararası Urla Enginar Festivali'nde enginarın tüm lezzetlerinin dünyaya sunulduğu günün gecesinde 7 üreticinin birleşerek hayata geçirdiği Urla Şarap Üreticileri ve Bağcılık Derneği, "Her adımda tarih var" sloganı ile Urla Bağ Yolu Projesi'ni hayata geçirdi. Urla Bağ Yolu'nun lansmanı da, Urla Şarapçılık'ta düzenlenen geceyle tanıtıldı.

Düzenlenen yemekli geceye İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Emekli Korgeneral Cahit Sarsılmaz, Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Urla Jandarma Komutanı Binbaşı Cemil Erdemir, Uzunada Komutanı Albay Necati Koray Salar, Emniyet Müdürü Oğuzhan Şahin, Urla Şarap Üreticileri ve Bağcılık Derneği Can Ortabaş,  Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Ertuğrul Özkök, Belediye Meclis Üyeleri, 2. Uluslararası Enginar Festivali'ne katılan lezzet ustaları ve medya temsilcileri katıldı.

Kokteyl ile başlayan gece Can Ortabaş’ın Urla ve Urla’daki bağcılığı anlatan sunumu ile devam etti. Daha önceden bağların olduğu yerlerin bembeyaz toprak olduğunu söyleyen Ortabaş: “15 yıllık hayalimdi. Burada ağaç bile yoktu. Şimdi ise her yer yemyeşil. Buralarda binlerce yıl önce de bağcılık yapılmış. Biz o geleneği devam ettirmek istiyoruz. Çünkü yarımada toprakları buna çok müsait” şeklinde konuştu.

Can Ortabaş’ın sunumunun ardından ise Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar konuşmalarını gerçekleştirdi.

“YERELİN KALKINMASI İÇİN HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ”

Germiyan’da ekmek festivali, Nohutalan’da kavun festivali,  Urla’da enginar festivali, Özbek’te balık festivali yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Yerelin kalkınması için her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu belirtmek isterim, sözleriyle konuşmasına başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu: “İlk defa küçükbaş hayvan dağıtımı yaptık. Önce bu konuda ailelere eğitim verdik. Eğitimin ardından ise dağıtımı yaptık. Ve bunu yaygınlaştırarak sürdürüyoruz. Arazi yollarının hepsini asfaltladık. Soğuk hava tesisi istiyorum diyene soğuk hava deposu yaptık. Yarımada projelerimiz sadece İzmir’i değil ülkemizi kalkındıracaktır. Urla’da Urlalılar konuşur,  Çeşme’de Çeşmeliler konuşur ama ben sadece 171 bin hektar Yarımadayı topyekûn kalkındırmayı konuşuyorum. Başardık ve inandık. Bugün İzmir’de hangi siyasi partiden, nerden gelirse gelsin İzmir Büyükşehir Belediyesine ve Başkanına 4 milyon 250 bin İzmirli inanıyor. Bunu 8 - 10 sene de sağladık. Güven ortamını oluşturduktan sonra ve kol kola girdiğimizde, iyi niyetle samimiyetle, aklı ve bilimi rehber alarak çalıştıktan sonra başaramayacağımız hiçbir konu ve proje yoktur” ifadelerinde bulundu.

0bde7efd-f2b8-4c8e-b110-008fcdfbe80d

“DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKMAK İSTİYORUZ”

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ise: "İki sevinci birden yaşıyorum. Urla “Enginar Festivali” bir hayaldi ama biz bugün ikincisi yaşıyoruz. Değerlerimize her zaman sahip çıkmalıyız. Bu değerleri torunlarımıza bozmadan aktarmak istiyoruz. İnsanlar isteyince her şeyi yapar. Ayrıca 7 cesur yüreğe çok teşekkür etmek istiyorum. Çünkü onlar Urla’ya geldiler ve gururla Urlalıyım dediler. Biz Amerika’yı yeniden keşfetmiyoruz. Evliya Çelebi Seyahatnamesinde bile bağcılıktan bahsediyor. Tamamen köklerimize sahip çıkmak istiyoruz. Yerel yönetici olarak çok şanslıyım. Binlerce yıllık medeniyetlere sahip topraklarda sizleri ağırlamaktan onur duyuyorum” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.