HER ÇOCUK EŞİT DOĞAR

HER ÇOCUK EŞİT DOĞAR

MEV Kolej Özel Güzelbahçe İlkokulu öğrencileri, doğa sevgisi aşılamak amaçlı kaleme aldıkları mektupları kitaplaştırdı. Kitap satışından elde ettikleri gelirle, "Her Çocuk Eşit Doğar" sosyal projesiyle, tutuklu yakınlarının yanında kalan çocukların temel

MEV Koleji Özel Güzelbahçe Okulları 2. Sınıflar Zümresi, yakınları cezaevinde kalan çocukları unutmadı. 
MEV Koleji Özel Güzelbahçe İlkokulu 2. sınıf öğrencileri tarafından kaleme alınan metinlerle oluşturulan "MEV Çocuklarından Hayvanlara Mektuplar" isimli kitabı imece kampanyasına dönüştürdü.
"Her Çocuk Eşit Doğar" isimli sosyal kampanyada, MEV öğrencilerinin yazdığı kitap satışa çıkarılarak, yakınları cezaevinde kaldığı için çocukluk dönemini içeride geçiren çocukların ihtiyaçları için kaynak sağlanmış oldu. 
Başta çocuklar ve aileleri olmak üzere, kampanyadan haberdar olanların da kitap satın almalarıyla elde edilen gelirle, İzmir Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü'nde kalan bebeklerin ayakkabı, terlik, bez, panduf, pijama, mama, emzik, biberon, ihtiyaçları karşılandı. Ceza İnfaz Kurumu Kreşi'ndeki çocukların faaliyetlerinde gerekli kırtasiye ve eğitsel malzemeler de alındı.

okul.jpg
İnfaz Kurumu Müdürü Hüseyin Kara, kurum bünyesindeki 0-6 yaş grubu çocuklara yönelik katkılarından dolayı MEV Koleji Özel Güzelbahçe İlkokulu'na "Teşekkür Belgesi" takdim etti". 
MEV Koleji Özel Güzelbahçe Okulları Koordinatör Müdürü Murat Zorluer, öğrencilerin doğa sevgisinin simgeleştiği ve minik elleriyle kaleme aldıkları mektupların önce kitaplaştığını, ardından sosyal sorumluluk anlayışıyla cezaevinde yakınlarının yanında yaşamlarını sürdürmek zorunda olan çocuklarla dayanışma kampanyasına dönüştüğünü söyledi. Belki ileride Türkiye'de Nobel'e aday ya da çok satan 'kitapların yazarları olacak çocukların cezaevlerinde kalan çocuklarla dayanışma çabasını alkışladıklarını vurgulayan Zorluer,  "Bu paylaşım ve dayanışma, bir kitabın mütevazı geliriyle, demir parmaklıklar ardından bakan cezaevindeki çocuklar için pencere oldu. Dayanışmanın sürekli hale gelmesi için MEV ailesi olarak bu pencereyi hep açık tutacağız. Cezaevinde kalan çocuk cevherlerimizin ortaya çıkmasına çorbada tuz misali bir nebze katkıda bulunmak mutluluk verici" dedi. 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.