Her Gün 79 Milyon Bardak Süt

Her Gün 79 Milyon Bardak Süt

Süt tüketiminde sorunun çözülmesi için her gün 79 milyon bardak süt içilmesi gerekiyor

2. Ege  Tarım ve Hayvancılık Teknolojileri Fuarı’na katılan Uşak Merkez Süt Üreticileri Birliği Başkanı Uğur Aydoğan süt sektördeki sorunun ortadan kalkması için basit bir öneride bulundu. Türkiye’de yeteri kadar süt tüketimi olmadığı için süt üreticisinin büyük sıkıntı yaşadığını belirten Aydoğan, 79 milyonu, her gün bir bardak süt içmeye davet etti. Süt üretiminin 10 yılda yüzde 100 arttığını belirten Aydoğan, “Buna karşın tüketim azaldı. Türkiye’deki 79 milyon insan her gün bir bardak süt içse bu sorun ortadan kalkar” dedi.

Sütü sadece çocuklar içer algısı yanlış
GL Platform tarafından Uşak’ta düzenlenen 2. Ege Tarım ve Hayvancılık Teknolojileri Fuar ile üreticinin sektördeki yenilikleri gördüğünü söyleyen sütteki en büyük derdin “tüketim azlığı” olduğunu söyledi. Toplumda süt tüketme alışkanlığı olmadığını belirten Aydoğan, “Sanki sütü sadece çocuklar içer gibi algılanıyor. Halbuki 79 milyon bir bardak süt içse bunu 100 gram ile çarparsak ne sıkıntı kalır ne sorun kalır. Sadece herkesin günde 1 bardak süt içmeye davet ediyoruz. Şu anda üreticinin eline geçen fiyat 95 kuruş. Sudan da bir bardak çaydan da daha ucuz. Sütün protein değeri de yüksek. Bir bardak süt ile ülkenin süt  sorunu kalmayacak. Süt tüketmiyorsa yoğurt ayran tüketsin. 10 yılda süt üretimi yüzde 100 arttı ama tüketimde artış yok. Halkımız tüketmeyince sorun çözülmüyor” dedi.

Süt ırkını et ırkına çeviriyorlar
Süt tüketimin az olması nedeniyle Uşak’taki süt ırkını et ırkına çevirdiklerini belirten Aydoğan, “Uşak’ta iki yıldır devam ettiğimiz süt ırklarını et ırkına çevirmek için bir projemiz var. Süt üretimi fazla olduğu için et ırkına döndük. Çünkü kırmızı et açığının da bir şekilde kapatılması gerekiyor. Süt ırklarına simental etçi ırkların aşısını yaparak dönüştürüyoruz. Yüksek süt değil kombine ırklara yöneldik. Pilot olarak bu uygulamayı Uşak’ta 2 yıldır gerçekleştiriyoruz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.