Her gün salatalık yerseniz idrar yollarını...

Her gün salatalık yerseniz idrar yollarını...

Salatalığın içinde bulunan yüksek miktarda su oranı sayesinde vücudunuza daha fazla su depolayabilirsiniz.

%90’ı su olan salatalık, kas sağlığından cilt sağlığına her anlamda dostunuz olacak bir besin.Her gün salatalık tüketmek nasıl fayda sağlıyor gelin bir bakalım…
 

Doğal sıvı takviyesidir

Her gün salatalık tüketmek, günlük almanız gereken sıvı miktarını karşılayabilmenize yardımcı olur. Yetişkin bir insan vücudunun %70’i sudan oluşur, bu yüzden vücut sistemimizin düzgün işlev görebilmesi için günlük su alım miktarı önemlidir. Suyun yerini hiçbir besin tutamaz ancak suya ek olarak her gün salatalık tüketirseniz vücudunuzun sıvı kaybını dengeleyebilirsiniz.
 

Cilt sağlığı

Salatalığın içeriğinde bulunan vitaminler ve antioksidanlar ciltteki şişlikleri indirir, iltihap ve tahrişi gidermeye yardımcı olur. Salatalığı tüketmenin dışında direkt olarak cildinize de uygulayabilirsiniz. Özellikle gözaltı morluklarınızdan ve torbalarınızdan şikâyetçiyseniz salatalığı dilimleyerek gözünüzün üzerine yerleştirebilirsiniz. 


Salatalık; yüksek oranda magnezyum, potasyum ve silikon içermesi sebebiyle tam bir cilt dostudur. Bu sebepten hemen hemen her cilt bakım ürünlerinin içerisinde salatalık özü vardır. Aynı zamanda güneş yanıkları tedavisinde de cildinize salatalık uygulayabilirsiniz. 
 

Tırnak ve saç bakımı

Tırnaklarınız kırılıyorsa günde bir salatalık mutlaka yiyin! Salatalığın içerisinde bulunan silika ve sülfür maddeleri tırnaklarınızın kırılmasına engel olur aynı zamanda da hem tırnaklarınızın hem de saçlarınızın sağlıklı uzamasını ve parlak bir görünüme kavuşmasını sağlar.

Selülitlerinize veda edin

Her gün salatalık tüketmek selülitlerinizle aranızın düzelmesini sağlayabilir. Ağızdan almak istemiyorsanız selülit olan bölgeleri birkaç dilim salatalık ile ovabilirsiniz. Böylece vücudunuz yerçekimine karşı koyarak daha sıkı ve selülitsiz bir görünüme kavuşacak.
 

Ağzınız kokuyorsa her gün salatalık tüketin

Salatalık ağız kokusuna sebep olan bakterilerin yok olmasını sağlar. Her gün salatalık tüketmenin faydalarından en güzeli sanıyoruz ki budur. Gün içerisinde yediğimiz ve içtiğimiz şeyler ağızda kokuya sebep olabilir.

Bir dilim salatalığı damağınıza yapıştırın ve 1 dakika bekleyin. Ağzınızdaki kötü kokunun sebebi olan bakteriler 1 dakika içerisinde kaybolacak ve nefesiniz ferah kokacak.
 

Beyin sağlığınız ve baş ağrınız için 

Her gün salatalık tüketmenin bir diğer faydası da hafızanızı güçlendirmesidir. İltihap giderici fisetin maddesi salatalığın içerisinde bulunur. Fisetinin en önemli özelliği ise hafızayı güçlendirmesidir.

Fisetin maddesi Alzheimer hastalığında öğrenme ve hafıza üzerindeki olumlu etkileriyle bilinir. Bu sebepten hafızanız sizin için önemliyse her gün salatalık tüketmenizi öneririz.


Sabah uyandığınızda baş ağrısıyla karşılaşıyorsanız gece uyumadan önce bir adet salatalık tüketmeniz bu şikâyetinizi ortadan kaldırmaya yardımcı olacaktır. Çok hareketli bir akşam geçirdiyseniz mesela alkol tükettiyseniz de salatalık yemenizi tavsiye ederiz.
 

Böbrek taşına elveda

Her gün salatalık tüketmenin faydalarından en bilineni ise börek taşlarını eritmesidir. 

Salatalığın içinde bulunan yüksek orandaki su miktarı vücudunuzda bulunan atıkları kolaylıkla dışarı atmanıza yardımcı olur.
 

Kansere karşı korur

Kansere karşı mücadelede yardım eder. Her gün salata tüketmek özellikle meme kanseri, yumurtalık kanseri, prostat kanseri, rahim kanseri ve kolon kanseri gibi kanser türlerine yakalanma riskini azaltır.
 

Sindirimi düzenler ve idrar söktürür

Su ve lif sayesinde sağlıklı sindirim ve gıdaların hazmedilmesinde rahatlık sağlayan salatalık, özellikle reflü problemi olan kişilerin tüketmesi gereken bir besindir. Reflünün en iyi yatıştırıcısı olan su salatalığın özünde yüksek miktarda bulunduğu için reflü probleminize iyi gelir

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.