Her Gün Yediğimiz Yiyecekler Ölümcül Olabiliyor

Her Gün Yediğimiz Yiyecekler Ölümcül Olabiliyor

Günlük hayatta tükettiğimiz sağlıklı bilinen yiyeceklerin ölümcül sonuçlar doğuracağını biliyor musunuz?

Günlük hayatta tükettiğimiz sağlıklı bilinen yiyeceklerin ölümlere kadar sebepleri olduğunu biliyor musunuz?

Meyve çekirdekleri

Elma çekirdeğinin siyanür içerdiğini biliyor muydunuz? Peki kiraz, şeftali ve kayısı çekirdeğinin zehirli olduğunu?

Ham bal

Pastörize edilmemiş bal grayanotoksin içerdiği için baş dönmesi, halsizlik, aşırı terleme, mide bulantıcı ve kusmaya neden olabilir.

Domates

Domates zararlı değil ancak domatesin yaprağı ve sapında bulunan alkali zehirler midenize zarar verebilir.

Kaju

Çiğ kajuda bulunan uruşyol zehirli bir sarmaşık ve sumakla aynı etkiye sahip ve yüksek dozlarda ölümcül olabilir.

Ton balığı

Ton balığı eti, balığın emdiği cıva sebebiyle tehlikeli olabilir. Bu kimyasal element vücudunuza girdiğinde ya böbreklerinizden geçecek ya da beyninize ulaşacak; ikincisi sizi delirtebilir. Bu nedenle uzmanlar çocuklara ve hamile kadınlara ton balığı yemeyi önermiyor.

Patates

Domateste olduğu gibi patatesin de yapraklarında, köklerinde ve filizlerinde bulunan glikoalkaloidler fazla tüketildiğinde ölümcül olabilir. Bu kimyasallar sancılara, ishale, baş ağrısına ve hatta komaya ve ölüme neden olabilir.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.