Her güne bir meditasyon

Her güne bir meditasyon

Nefes ve yaşam koçu, mindfulness eğitmeni İkbal Kaya, korona pandemisi nedeniyle hayatımızda zorlandığımız, kendimizi bunalmış hissettiğimiz günlerden geçtiğimizi belirterek, 21 gün süreyle meditasyon önerisinde bulundu.

Her güne bir meditasyon’ başlığıyla gerçekleşecek zoom buluşmaları 26 Nisan’da başlayıp 16 Mayıs’ta son bulacak. Etkinlik her akşam 21.00’de başlayıp 1 saat sürecek. Dersler kaydedilerek katılımcılara ayrıca mail yoluyla iletilecek.Kaya, “Bu süreçte şu anda olanlarla ve kendimizle olan ilişkimize karşı gösterdiğimiz tepkileri yeniden düzenleyerek, nelerden kaçtığımızı, neleri arzuladığımızı, alışkanlıklarımızı, bağımlılıklarımızı fark ederek bir türlü özgürleşemediğimiz ıstırap döngüsünden çıkmak ve kendi kendimizde yarattığımız inançlarla şartlanmalardan oluşan ‘ben’ diye tanımladığımız sahte kimliğimizden uyanarak yeniden yapılandırmak için gelin birlikte meditasyona oturalım” dedi.

Çalışmanın içeriğinin mindfulness pratiklerinden oluştuğunu belirten İkbal Kaya, nöroplastisite, travma duyarlı yaklaşım, polivegal teori, şefkat, öz şefkat ve daha birçok konuyu kapsadığını kaydetti. Kaya, “Neden meditasyon?” sorusunu ise şöyle yanıtladı: “Çünkü meditasyon duyumları dış dünyadan birer birer çekerek, zihnin hareketli halini odaklanma ile sakinleştirdikten sonra dikkati içsel duyumlara (interosepsiyon) yönlendirip algı ve bilinç üzerinde dönüşüm yaratabilecek farkındalığın uyanması için bir araçtır.”

0-647.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.