Her tür şirkete danışmanlık hizmeti sunuyor

Her tür şirkete danışmanlık hizmeti sunuyor

Yönetim danışmanlığını merkeze alan ve bu alanlarda işveren ve yöneticilerin işlerine daha da hakim olmalarını sağlayan Corpitall, her biri alanında uzman kıdemli “İşletme doktorları” ile danışmanlık hizmeti veriyor.

Dünyada ve Türkiye’de yönetim danışmanlığı kavramının sınırları ve kapsamı yeni yeni oturmaya başlarken, İzmir’de bir girişim bu alanın kurallarını baştan yazıyor.

Yönetim danışmanlığını merkeze alan ve bu alanlarda işveren ve yöneticilerin işlerine daha da hakim olarak geleceği inşa etmelerini sağlayacak olan yazılım, analiz ve danışmanlık desteğini sunan Corpitall, İzmir’den Dünya’ya açılmaya hazırlanan bir yeni girişim olarak öne çıkıyor.

sinan-gultekin-1.jpg

Mikro KOBİ’lerden büyük işletmelere kadar her firmaya ihtiyacına göre hizmetlerini online, hibrit veya yüz yüze hizmetler olarak sunan Corpitall platformu, yapılanmış dal merkezleri alt yapısında her biri alanında uzman kıdemli yönetim danışmanları tarafından onaylanmış “İşletme doktorları” ile danışmanlık, eğitim, yazılım, flexible çalışan desteği, koçluk ve mentörlük hizmeti veriyor.

Uluslararası bir startup olarak faaliyete geçen Corpitall’in Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı olan Sinan Gültekin, başarılı olmak isteyen her işletmenin, mevcut durumlarını doğru teşhis edip, vizyonlarını gerçekleştirmesi için mutlaka bir işletme doktoru ile birlikte çalışması gerekliliğine inandıklarını söyledi.

Corpitall’deki uzmanların da işletme doktoru olarak düşünülebileceğini söyleyen Gültekin, “Platform alt yapısında kullanılacak olan yazılımlar ve işletme doktorları ile işine çok daha fazla hakim olarak; operasyonel süreçten kurtulup, stratejik seviyeye çıkarak şirketinin geleceğine yön vermek isteyen tüm iş veren ve yöneticiler sizleri işletme doktorlarımızla çalışmaya davet ediyoruz” dedi.

“KENDİ İHTİYAÇLARIMIZDAN DOĞDU”

Corpitall fikrinin nasıl doğduğunu ve nasıl oluştuğunu anlatan Gültekin, “Şirketimi daha etkin yönetmek için çalışanlarıma olan güven problemini aşmam gerekiyordu. İşler hedeflendiği gibi gidiyor mu? Çalışma etkinliği nasıl? Tüm bu sorular ve sorunlar beni şirkete mahkum ediyordu. Operasyonel seviyede bir iş veren olmak istemiyordum. Gerek sektörde gerekse piyasalardaki gelişmeleri yakından takip etmem, işim ve geleceğim için network inşa etmem gerekiyordu. Bu da aktif iş hayatımın şirket dışında geçmesi anlamına geliyordu. Şirketin dışında olduğum işlerin etkin yönetildiğini kontrol edebileceğim işime hakim olma sürecinde bana destek olacak süreçlerde hızlı, doğru ve otonom raporlar sunacak ‘Paramnerede’ adlı finansal gidişatı raporlayan bir yazılım geliştirmiştim. Bunun dışında etkin ekip ve takımlar kurmak, doğru insan kaynaklarına sahip olabilmek, çalışanlardan performans alabilmek için engelleri nasıl kaldırabileceğime dair yönlendirmeler yapan Egonomist yazılımını devreye soktuk. Ego ile ekonomi arasındaki ilişki üzerine çalıştık, çünkü şirketlerde en büyük problem insan kaynakları. Kişinin potansiyelini, işe uyumunu göremediğiniz noktada maalesef potansiyeli performansa çeviremiyorsunuz, doğru ekibi kuramıyorsunuz. Tam da bu noktada kendi firmalarımız içinde kullandığımız bu sistemlerin bir çok firmanın ihtiyacı olduğunu görerek bir hayalin peşinden koşmaya başladık ve bugün Corpitall ile bir çok firmaya dokunma şansını yakaladık” dedi.

MESLEĞİN KURALLARINI DA BELİRLİYORUZ”

Yönetim Danışmanlığının bir endüstri haline geldiğini ancak hala tam anlamıyla meslek olamadığını söyleyen Gültekin, “Kurduğumuz bu sistem ile yönetim danışmanlığının kapsamını belirlemek, eğitimlerini hazırlamak ve bu noktada mesleki kurallarını ortaya koymak istedik. Bu kapsamda yönetim danışmanlığı yapmak, işletme doktoru olmak isteyen uzmanlar için 150 saatlik bir eğitim programı tasarladık” dedi.

Bu 150 saatlik program ile işletme doktoru adaylarının mentör ve bu alandaki kıdemli yönetim danışmanları ile 30 saatlik bir görüşme ve üçlü onay sürecine girdiklerini ifade eden Gültekin, “Bu süreçten sonra sisteme işletme doktoru olarak kayıt olacaklar. Ancak sonrasında kendilerine atanacak olan mentörleri ile kariyer yönetim alt yapısında mesleki ve kişisel gelişimlerini devam ettirecekler. Bu program içinde bir başka güzellik de işletme doktorlarımızın bir mentörü olacağı gibi kendilerine de bağlı mentiler olacak. Bu, Corpitall ilkelerimizden olan ‘Birbimizden öğrenen ve öğretenleriz’ ilkesinin de yaşam bulmuş hali olacak.

“MESLEKİ METODOLOJİ DE BELİRLENİYOR”

Bu sistemin yönetim danışmanlığı mesleğine büyük katkı sunduğunu anlatan Gültekin, “Meslek noktasında en büyük eksiğimiz metodoloji. Doktor benzetmesini burada çok yerinde ve bilinçli olarak kullandık. Bir dahiliye uzmanına gittiğinizde doktorunuz standart tedaviye başlaması için sizden çeşitli tahliller ister. O tahlillerin yöntemi de doktorunuzun tedavisi de standarttır. İşte biz de bu meslekte bu standardı sağlamak ve bir metodoloji geliştirmek için istenen analizlerin yapılabileceği bir alt yapıda Corpstore adında bir laboratuvar kurduk. Uzmanlarımız önceden üzerinde çalışılıp belirlenmiş metodolojilere uygun analiz yöntemlerini bu alt yapıda sunacaklar. Böylece kişiden kişiye değişen, başkasının A dediğine bir başkasının B demesi gibi bir durum mümkün olmayacak” diye konuştu.

HIZLI, HESAPLI VE ÇÖZÜME YÖNELİK UYGULAMA

Sistemin uygulama esaslarını da anlatan Gültekin, “İsrafı, zaman kaybını ortadan kaldırdığımız noktada, danışmanlık hizmeti almak isteyen firmaya bu uzman havuzunu online, hibrit veya yüz yüze birim saat üzerinden sunuyoruz. Onaylanmış, eğitimlerini almış olan yönetim danışmanları işletme doktoru titri ile sistemde kayıtlılar. Bireyler olarak nasıl bizlerin sosyal güvenlik sistemi varsa, neden şirketlerin de bir yönetim güvenlik sistemi olmasın diye düşündük. YGS yani Yönetim güvenlik sistemini tasarladık. YGS içinde firmalarımız aylık bir ödeme ile sistemden istediği alana yönelik işletme doktorunu seçebiliyor” dedi.

Bu kadar kapsamlı ve kompleks bir yapının bu alanda dünyada bir ilk olduğunu vurgulayan Gültekin, 2023 yılında Tüm Türkiye operasyonlarını tamamlayarak, 2024 yılında Orta Asya ve Ortadoğu, 2025 yılında Avrupa ve ABD başta olmak üzere tüm Dünya’ya hizmet vermeye başlayacaklarını ifade etti.

EKİP:

Kurucu ve Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Gültekin, Kurucu ve Yazılım Ekip Başkanı Ertan Güngör, Kurucu ve Genel Koordinatör Bahar Top, Kurucu CMO ve Müşteri Deneyimi Uzmanı Mustafa Necati Karataş.

İŞİNİZE HAKİM OLUN GELECEĞİ TASARLAYIN

Yazılımlar

*Paramnerede / DEBİ

*Egonomist

*BPM / Süreç Yönetim Yazılımı

*Corpitall Panel / İş, Görev, Doküman Yönetimi

FİRMANIZI GÜVENCE ALTINA ALIN

* İşletme Doktorunuzu Seçin

* Yönetim ve İcra Kurullarına Uzman Alın

* Check-Up Yaptırın

* Potansiyelinizi Keşfedin

* Riskleri ve Engelleri Ortadan Kaldırın

* Her Yerden Yetkin Uzmanlara Anında Ulaşın

* Stratejik Bilgi ve Deneyime Hızla Erişin

TEKNOLOJİ VE METODOLOJİYİ KULLANIN

* Projelerinizi yönetin

* Randevularınızı takip edin

* Toplantılarınızı yönetin

* Görevleri takip edin

* Analizler ve testler yapın

* Kişiselleştirilmiş raporlar alın

* Network organizasyonları düzenleyin

* Dokümanınızı yönetin

* Projelerinizin ilerleme durumunu anlık takip edin

* Öneri, şikayet, düzenleyici ve iyileştirici faaliyetlerinizi takip edin

* Özel yazılımları kullanın

ÇEŞİTLENDİRİLMİŞ ÜRÜN VE HİZMETLERE ERİŞİN

* Danışmanlık, koçluk, mentörlük alın

* Eğitim, webinar ve seminerlere katılın

* Uzman görüşü alın

* Part-Time (flexible) çalışan desteği alın

* Ölçme-Analiz çalışmaları yaptırın

* Uzmanlardan toplu teklif isteyin

* Dal merkezlerinden özelleştirilmiş hizmetler alın

* Firmanızı çevik hale getirin

* Marka değerinizi artırın

* Zamandan ve mekandan tasarruf edin

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.