Her yıl 55 bin kişi kuduzdan hayatını kaybediyor

Her yıl 55 bin kişi kuduzdan hayatını kaybediyor

Kuduz, halk sağlığına tehdit oluşturan eski çağlardan beri bilinen önemli bir enfeksiyon. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre her yıl yaklaşık 55 bin kişi kuduz nedeniyle yaşamını yitiriyor.

 Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre her yıl yaklaşık 55 bin  kişi kuduz nedeniyle yaşamını yitiriyor. Kuduzun öneminin anlaşılması ve hastalığa ilişkin farkındalığın artırılması amacıyla Dünya Sağlık Örgütü, 28 Eylül’ü “Dünya Kuduz Günü” olarak değerlendirip,irdeliyor.Bu nedenle Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi 20 Mayıs Amfisi’nde  28 Eylül 2016 Çarşamba günü “Dünya Kuduz Günü” bilimsel programı gerçekleştirilecek.


Etkinlikte  açılış konuşmalarını Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun ve  Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çağrı Büke yapacak.
Program kapsamında “Türkiye ve Dünya’da  Kuduz’da  Son Durum, İnsanlarda Kuduzdan Korunma, Hayvanlarda Kuduzdan Korunma, Türkiye’de Kuduz Aşısı Üretilme Çalışmaları” konulu sunumlar yapılacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.