Her Yıl Barlarda 138 Bin Teknolojik Cihaz Unutuluyor

Her Yıl Barlarda 138 Bin Teknolojik Cihaz Unutuluyor

Güvenlik sistemleri yazılımları geliştiren ESET tarafından İngiltere'de yapılan araştırmalara göre her yıl ortalama 138 bin teknolojik alet barlarda unutuluyor.

Teknoloji ve güvenlik yazılımları geliştiricisi ESET tarafından İngiltere'de yapılan araştırmaya göre her yıl ortalama 138 bin cep telefonu ve diz üstü bilgisayar gibi teknolojik cihaz, pub ve barlarda unutuluyor. Unutulan bu cihazların yüzde 64'ü hiçbir güvenlik sistemi veya koruması içermiyor. Böylece bir çok insanın sanal ortamda paylaştığı bilgiler korumasız olarak başkalarının eline geçebilme tehlikesi yaşıyor.

Güvenlik yazılımları üzerine uzmanlaşmış ESET, her yıl İngiltere'de kaç telefon ve dizüstü bilgisayar gibi teknolojik cihazın kaybolduğuna dair araştırma gerçekleştirdi. 600 bar ve pubtan bilgi alan şirket, araştırma sonuçlarına göre yıl içerisinde bir pub veya barda ortalama 12 teknolojik cihaz unutulduğunu ortaya koydu. Mekanların yüzde 83'ü unutulan cihazların sahibine ulaştırılması konusunda, sahibine ulaşmayı denemek dahil her kanaldan efor sarf ettiği ortaya çıkarken yüzde 17'si ise sahiplerinin kendilerinin gelip almasını bekliyorlar ya da umursamıyorlar.

ESET Güvenlik Uzmanı Mark James, işten çıkan çalışanların bar ve publara sosyalleşmeye gittiğini ve bu tarz cihazları gittikleri yerde kolayca unutabildiklerinin altını çizerek, hesap ve kişisel bilgilerin korunması için tedbir alınmasını gerekliliğinin altını çizdi. Cihazların yanlış ellere geçmesi durumunda kişinin çok zor duruma düşebileceğini vurgulayan James, araştırma çalışmasından alınan bir diğer sonucun, bulunan cihazların yüzde 61'inin sahiplerine yüzde 18'inin de polis teslim edildiğini belirterek, yüzde 21 oranında akıbeti bilinmeyen teknolojik cihaz olduğuna dikkat çekti.

 

Hakkınızda aşırı hassas bilgiye ulaşılabileceğini düşünüyorsanız...

Güvenlik uzmanı, sahibine dönen cihazların, geri dönmeden önce kimler tarafından kurcalandığını bilinmediğini belirterek, cihazın kötü amaçlı birinin cihaza sahip olması durumunda hakkınızda aşırı kişisel bilgi (banka hesabı, özel hayat vs) edinebileceğini düşünüyorsanız, cihazın güvenliğinin öncelik olması gerektiğini belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.