Herkes Gittiyse Çıkabilir miyim?

Herkes Gittiyse Çıkabilir miyim?

Onlarca ortak ve kişisel sergiye katılan Tülin Unganer, pandemi nedeniyle sürekli ertelenen “Herkes Gittiyse Çıkabilir miyim?” isimli sergisiyle Galeri A’da sanatseverlerle buluştu.

Sanatçı Tülin  Unganer, “Resimlerimde yarattığım karakterler, evimin gizli bir odasında saklanıp misafirler gittiğinde ortaya çıkmayı bekleyen zihnimin haylaz ve protest çocukları. Her biri çocukluğumdan bugüne kadar biriktirdiğim anıların, tanık olduğum beni etkileyen çarpıcı olayların bilinçaltımdan istemsizce çıkıp plansız bir şekilde tuvale yansımasıdır” dedi.

2-749.jpg

Tülin Unganer

Sanatçı çocukluğundan beri resim ve fotoğraf sanatı ile ilgilenmektedir. İlk olarak 1996 yılında İzmir’de ünlü ressam Feriha Turan’ın atölyesinde çalışmalarına başlamıştır. Yıllar içinde çeşitli atölyelerde farklı teknik çalışmaları yaptıktan sonra, 2017 yılında ressam Oğuz Demir ve Seçil Zenginler’in atölyesinde çalışmalarına farklı bir boyut kazandırmıştır. Sanatçı ayrıca IWAF (Uluslararası Kadın Sanatçılar Federasyonu) Türkiye temsilcisidir.Bugüne kadar yurtiçi ve yurt dışında 15 karma 1 kişisel sergide yer almıştır. Resimlerinde sürreal hikayeler anlatan Unganer’in karakterleri genellikle cinsiyetsizdir. Teknik olarak karışık medya kullanır. Özellikle eco-print tekniğini çok sık kullanır. (Doğadan topladığı bitkileri özel bir işlemden geçirerek elde ettiği kök boyalarla uyguladığı baskı tekniği ile elde ettiği kağıtları hemen her resminde arka planda uygular) Yakın dönem resimlerinde ahşap panel üzerine kolaj ve karışık teknikler uygulayarak yaptığı portrelerine epoksi ile farklı bir boyut kazandırdığı görülür. Sanatçı çalışmalarına İzmir’de yer alan kendi atölyesinde devam etmektedir.

Sanatçının Katıldığı Workshoplar ve Sergiler:

2016 Norm Sanat Merkezi- Kurslar Sergisi (Tülin Unganer’in katıldığı bu sergide yer alan 10 resim Havatek firmasının 30. Yıl takviminde kullanılmıştır)

2017 Kapadokya Karlik Evi Ulusal Resim Çalıştayı ve Resim Sergisi- Kapadokya

2018 Çağdaş Fotoğraf Sergisi- Böyle Bir Şey Olabilir mi? K2 Sanat Galerisi-İzmir

2018 Kapadokya Karlik Evi Ulusal Resim Çalıştayı ve Resim Sergisi- Kapadokya

2018 Küçük İşler Sergisi-Academico-İzmir (Sanatçının eseri sergi kataloğunda yer almıştır)

2018 Memories and History- 7th İnternational Women’s Art Festival- South Korea- (Sanatçının eseri sergi kataloğunda yer almıştır)

2018 Kirlet Tüket Yoket- Ulusal sergi- İzmir Resim Heykel Müzesi Kültürpark Sanat Galerisi- İzmir

2018 Mimas Art Gallery- Geleneksel Türk Sanatları Sergisi-İzmir

2018 Olpesido Art Garden- Resim Çalıştayı-İzmir

2018 Genderless/Kişisel Sergi-Çetin Emeç Sanat Galerisi-İzmir

2019 IWAF Uluslararası Dünya Kadın Festivali-Karma Sergi-Moskova

2019 Dibeklihan- Yıldız Kenter Sanat Galerisi Küçük İşler Sergisi-Bodrum

2019 Art and Literature Festival and Exhibition- Davetli Sanatçı- Chefchauen

  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.