Herkesi Aramak Yetmez! Alkol Testi de Yapılsın

Herkesi Aramak Yetmez! Alkol Testi de Yapılsın

Ali Eyce yazdı; Herkesi Aramak Yetmez! Alkol Testi de Yapılsın

Türk Futbol tarihine kara leke olarak giren İzmir derbisiyle birlikte bence İzmir’de futbolu ve futbolun güzelliklerini konuşmak da belirli bir süre raflara kalkmış durumda.

Kimse İzmir’e yakışmadı, İzmir’e yakışmadı demesin!

İzmir biziz, olayın öznesi olmasak da bu hale getiren de biziz!

Bölgesel Amatör Lig’de dahi oynasalar İzmir takımlarının maalesef maçları böylesine futbol dışı görüntülere, saha dışı ve saha içi neden olmakta.

Göztepe Altay derbisindeki olayların organize işler olduğu, ambulans şoförlerinin taşıyıcı olduklarının ortaya çıkmasıyla bir karar alındı.

‘Herkes aranacak!’

Ben de buradan ilan ediyorum herkes aransa da yetmez.

Sporun ne olduğunu bilmeyenler yüzünden, spordan her geçen gün sosyal anlamda uzaklaştığımızın artık farkına varın.

Fanatiklik yaşayanların dışında hiçbir İzmirli, hafta sonu hava da güzel, hadi gidip bir futbol maçı izleyelim diyerek, çoluğunu, çocuğunu alıp stadyumlara gitmiyor, gidemiyor, gitmek istemiyor!

Hangi anne veya baba, kızını veya oğluna alıp da binlerce insanın ana avrat küfür ettiği bir ortamda oturmak, seyirci olmak, dinlemek ister!

Hangi anne ve baba, kızını veya oğlunu alıp da binlerce insanın çılgınlar gibi birbirinin üstüne çıkarak, birbirlerini ezerek, oturmaları gereken yerlerde adeta tepinerek hareket etmelerini izlemek ister!

Hangi anne ve baba, ‘Efendi ol oğlum’ dediği oğluna, ‘Hanım ol’ dediği kızına o ortamdan sonra efendiliğin veya hanımlığın ne olduğunu doğru düzgün anlatabilir ki?

Herkesin yaptığı, bir başka herkesin de normal karşıladığı o durumların olmaması gerektiğini Türkçe olarak nasıl anlatabilir ki?

Velhasıl buradan bir kez daha diyorum herkesi aramak yetmez!

Herkesi alkol kontrolünden geçirmenizi en güçlü şekilde öneriyorum!

Maçlar başlamadan önce sahanın etrafında saatler önce yer tutan, mekân kuran ve içebildiği kadar, ayakta durabilecek kadar içen alkollü vatandaşları da seyirci gibi statlara alınmaması gerekir.

Amaç spor ise, amaç sportmenlik ise, amaç sportif aktivite ise sosyal alana sahip burada alkolün damlasının daha olmaması gerekiyor.

Bakın Göztepe Altay maçında kalecinin kafasına kale direğini vuran ifadesine, ‘Karşı tribünde kayın biladerime gidiyordum ne yaptığımı hatırlamıyorum’ diyecek kadar ne olay anında, ne sonrasında kendinde değil!

Bakın Göztepe Altay maçında havai fişek atarak bir kişinin ağır yaralanmasına neden olanın ifadesine, ‘Hiç kimseyi hedef gözetmeden attım.”

Bu yaşattıkları çirkinliklere, bir de bu ifadelere bakınca aklınıza ya bu insanların akli melekeleri yerinde değil, ya da bu insanlar akli dengelerini yitirmiş durumda demeniz gerekiyor.

Velhasıl buradan bir kez daha spor müsabakalarını izlemek isteyen milyonlarca özellikle kadın ve çocukların sporu ama yaparak ama izleyerek yaşamaları için diyorum ki, herkesi aramak yetmez, alkol testi de yapılsın!

Spor ile sağlığın ne kadar sıkı bağı varsa, alkol ise sporun da tam tersi uzak bağı vardır!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.