Herkesin Bildiği Hikayeler,

Herkesin Bildiği Hikayeler,

İnsanoğlu, hikâye anlatmaya 27.000 yıl önce mağara duvarlarına resimler çizerek başlamıştır. O günden beri hikayeler insanlığın en temel iletişim biçimi haline gelmiştir.

Hikayelerin toplumda önemli bir işlevi vardır; hikayeler, bize bizi anlatır, dışımızdaki dünyayı anlamamızı ve hayata uyum sağlamamızı kolaylaştırır. İnsan hikayeler yoluyla dünya, yaşam, kendisi ve diğerleri ile bağ kurar.

AZ Kitap’tan çıkan Ahmet Murat Bülbül’ün hazırladığı “Herkesin Bildiği Hikayeler” kitabı, insanın kalbine dokunan, ruhunu genişleten hepimizin bildiği hikayelerden oluşuyor. Ancak Bülbül, bu hepimizin bildiği hikayelere kendine özgü üslubuyla yeniden can veriyor. Öyle ki, bu hikayeleri geçmişte defalarca okumuş veya dinlemiş de olsanız yazar size bu bilindik hikayeleri ilk kez duyuyormuşsunuz gibi keyifle okutmayı başarıyor.

Ahmet Murat Bülbül, 1972 İstanbul doğumlu. Mesleğini aktif olarak icra eden bir ortopedi cerrahı.  İstanbul Medipol Üniversitesi Ortopedi ve Travmatoloji  Anabilim Dalı Başkanı olarak görevini icra etmekte. Bülbül’e göre aslında insanın ömrü yaşadığı hikayelerin toplamından oluşuyor.

Kitabını, insanların uyumadan önce veya mutsuz anlarında okuyup rahatlayabilecekleri bir kaynak oluşturma çabasıyla kaleme aldığını söyleyen Ahmet Murat Bülbül’ün derlediği hikayeler, bizlere iyiliği, dayanışmayı, tarihteki ilginç anekdotları yeniden hatırlatıyor. Bülbül, bir araya getirip yeniden yorumladığı hikayeler yoluyla bugünlerde toplumca hatırlamaya ihtiyaç duyduğumuz manevi değerleri etkileyici tarzıyla beğenimize sunuyor.

Herkesin Bildiği Hikayeler, biz okuyuculara hepimiz tarafından bilinen hikayelerle yeniden karşılaşma fırsatı veriyor. Daha önce bu hikayelerle karşılaşmış olsak bile ilk okuduğumuzda farkına varamadığımız insani duyguları ruhumuzda hissetmemize kapı aralıyor.  Bülbül’ün derlediği yüreğimize işleyecek bu hikayeler, bize hayatla, kendimizle ve diğerleriyle güçlü bağlar kurmamıza imkân tanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.