Herkesin evinde var ama tehlike büyük!

Herkesin evinde var ama tehlike büyük!

Hepimiz evimizde kullanıyoruz ama bu tehlikesini bilmiyoruz...

Özellikle itfaiyeciler insanları yangınların çıkma nedenleri hakkında önceden uyarıyor. Hemen her evde bulunan ve hiç tahmin etmediğiniz şeyler yangın çıkmasına neden olabiliyormuş.

Gördüğümüz nedeni anlaşılamayan yangın haberlerinden sonra hepimiz paronayak olduk. Evimizde bulunan hiç tahmin etmediğimiz eşyalar yangın nedeni olabiliyormuş. İşte itfaiyecilerin açıkladığı yangına neden olabilecek o eşyaların isimleri…

Kurutma makinesi

Kurutma makinenizi kullandıktan hemen sonra filtresini temizlemeniz gerekiyor. Aksi halde büyük bir sürprizle karşılaşabilirsiniz.

Kurutma makineleri çalışma prensipleri gereğince oldukça ısınabiliyorlar. Filtrede biriken maddeler oldukça kuruyor. Ani bir kıvılcımla kurutma makinesi yanabiliyor.

Uzatma kablosu    

Uzatma kablosunda ek veya hasar varsa yangın çıkartabiliyor. Bir de kabloyu halının veya kapının altında geçirmemeniz öneriliyor.

Yine uzatma kablosuyla yüksek voltajda elektrik tüketen aletler kullanmamanız faydanıza. Uzatma kablosu kullanmak zorundaysanız anahtarlı ve akım korumalı olanlarını tercih edin.

Ampul 

Yangın çıkma nedenlerinden en yaygınlarından biri de ampullerdir. Ampul kullanımında ampulün vat değer oldukça önemli. Aşırı ısınan ampuller patlayıp yangın çıkartabiliyorlar.

Öncelikle lüzumsuz yere ışıkları açık bırakmayın. Eskiyen ampullerinizi değiştirmeyi unutmayın. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.