Herkesin merak ettiği sorunun cevabı... "Helikopter neden alçaktan uçuyordu?"

Herkesin merak ettiği sorunun cevabı... "Helikopter neden alçaktan uçuyordu?"

Dün Şırnak'ta yaşanan 13 askerimizin şehit olduğu helikopter kazasının ardından herkesin aklına helikopter neden alçaktan uçuyordu sorusu geldi.

Şırnak'ın Şenoba bölgesinde bir askeri helikopterle saat 19:40 itibarıyla irtibatın kesildiği bildirildi. Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada, helikopterin yüksek gerilim hattına takılıp düştüğü belirtildi.

NEDEN ALÇAKTAN UÇUYORDU?

Güvenlik uzmanlarının kazaya dair değerlendirmesi şöyle:  “Şırnak Şenoba bölgesi Irak sınırına yakın noktada olması sebebiyle,  o bölgedeki helikopterlerimiz genelde yüksek irtifada uçmazlar.  Sınırın diğer tarafındaki bölge terör örgütünün kullandığı bir bölge olduğundan dolayı roketatar veya füze ile saldırı riski her zaman mevcuttur. Kaza akşamı helikopter Şırnak'tan kalkarak Şenoba'ya geliyor.  Şenoba’da komutanların da arasında bulunduğu personeli alıp havalandıktan yaklaşık üç dakika sonra da kaza meydana geliyor”

Kuzey Irak’ın sıfır noktasında düşen helikopterin enkazı çevresinde yoğun güvenlik önlemleri arasında olay yeri inceleme çalışmaları devam ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.