İzmirli sahaflardan dayanışma kampanyası

İzmirli sahaflardan dayanışma kampanyası

İzmirli sahaflar, depremden etkilenen sahaflar için bir dayanışma kampanyası başlattı.

ASYA YAŞARİKİZ / MEDYA EGE – 11 ili etkileyen depremler sonrası birçok sektörde dayanışma kampanyaları yürütülüyor.

İzmir’de Hermes Sahaf’ın sahibi Ümit Nar öncülüğünde birçok sahaf, deprem bölgesindeki sahaflar için bir dayanışma kampanyası başlattı.

hermes-sahaf-aslihan-pasaji-800x425-002.jpg

Ümit Nar’la, başlattıkları kampanya hakkında konuştuk.

İzmir’de iki yıl önce yaşanan sel felaketinde de dayanışma kampanyası düzenlediklerini hatırlatan Nar, Sahaflar Derneği ile birçok sahafın yeniden kurulduğuna işaret etti. Sahaflığın geçmişinin epey eskiye dayandığını ve geleneksel olarak çarşılarda bir arada oldukları için de hep örgütlü olduklarının altını çizen Nar şöyle konuştu; “Sahaflarla dükkânlarına uğrayan okurlar arasında tuhaf, güzel, çoğunlukla ahbaplığa, arkadaşlığa dönüşen bir bağ vardır. Bu bağ, beş hafta gibi kısa bir sürede gönderilen yirmi binin üzerinde kitabı, yeni bir dükkâna, yeni raflara yerleştirip sahafın hayata ve işine dönmesini sağladı. Bu etkinliğin çapı ve güzel sonuçları da hepimize güç verdi elbette” dedi.

1-002.jpg

4 AYAKLI DAYANIŞMA

Kampanyanın dört ayağı olduğunu dile getiren Nar, şunları aktardı: “Kitantik.com adlı ikinci el kitap satış sitesi üzerinden ‘sembolik destek kitapları’ koyduk. Her esnafın sayfasında iki bin kitap var ve tanesi 10 liradan satışa açık. Bu sembolik satıştan elde edilen gelir her sabah doğrudan sahaf arkadaşımızın hesabına aktarılıyor. Acil ihtiyaçlar için can suyu, diyelim. Dükkânları tamamen yok olan arkadaşlar için kitap desteği kampanyası. Bu da başladı ve hızla devam ediyor. Arzu edenler mağdur arkadaşların banka hesaplarına doğrudan destek yollayabiliyor. Göndermek isteyenleri sahaf arkadaşlarla irtibatlandırıyorum. Mağdur durumdaki arkadaşların listesini Türkiye Yazarlar Birliği ile paylaştık. Birlik, orta vadede devlet destekli bazı çabalar içinde olacak.”

2-002.jpg

Nar öte yandan ikinci el kitap satış sitesi Nadirkitap.com’da kendi üyeleri için yakın zamanda nakit desteği yapacağını söyledi.

İzmir’de kampanyaya destek veren sahaflar olarak irtibat hâlinde olduklarını dile getiren Nar, sınav kitapları için de dayanışma gösterdiklerini dile getirdi. Nar sözlerini “Herhangi bir yerde depremzedelerin kitap, ders kitabı ihtiyacı olduğunda organize olup elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu sahaflar şunlar; Ekmel Sahaf, Karaburun Kitapçısı, Pia Kitabevi, Baykuş Kitabevi, Volga Sahaf, Narodnik Sahaf, Anka Sahaf, Palto Sahaf, Haziran Sahaf, Exlibris Sahaf, Velespit Kitap, Zorba Kitabevi, Belki Kitabevi, Etika Sahafve İzmir Aydın Kitabevi” cümleleri ile sonlandırdı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.