Heykel Çalıştayı’na katılacak sanatçılar belirlendi

Heykel Çalıştayı’na katılacak sanatçılar belirlendi

“Taş ve metal” engelsiz yaşam için şekillenecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin dördüncü kez düzenleyeceği Uluslararası Heykel Çalıştayı’na katılacak sanatçılar belirlendi.  1 Ekim – 3 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek çalıştayda, uzman jüri tarafından belirlenen heykeltıraşlar,  “Engelsiz” temasıyla İzmir için en güzel eserlerini üretecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 1 Ekim - 3 Kasım 2016 tarihleri arasında düzenleyeceği “4. Uluslararası Heykel Çalıştayı” için sanatçılar belirlendi.  İlk çalıştayda ahşap, ikincisinde mermer, üçüncüsünde bronz malzeme kullanan sanatçılar, bu yıl eserlerinde taş ve metale şekil verecek. Engellilerin sorunları ve çözümlerine yönelik çalışmalarla 2005 yılında “Engelli Dostu Belediye” unvanı alan, 2010 yılını ise “Engelliler Yılı” ilan eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilkini 2013 yılında düzenlediği ENGELSİZMİR Kongresi’nin ikincisini de 2-5 Kasım 2016 tarihinde düzenleyecek. “Engelli-Engelsiz” ayrımının ortadan kalktığı, “Engelsiz Yaşayan İzmir” yaratma hedefiyle çalışan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu yılki heykel çalıştayının temasını da “Ben, İnsan. Engelsiz. Ayrımsız. Sınırsız” olarak belirledi. Çalıştay, hem kent genelinde hem de yeniden tasarlanan kıyı şeridinde sanat eserlerinin çeşitliliğini artırmak, yenilikçi bir yaklaşımla kent halkına farklı malzemelerden yapılmış sanatçıların eserlerini sunmak amacıyla düzenleniyor. Çalıştaya katılacak sanatçılar, alanında uzman jüri tarafından belirlendi. Bu yıl çalıştaya İspanya’dan Amancio Gonzales, Macaristan’dan Gabor Miklya, Rusya’dan Glebos Tkachenko, Bulgaristan Kamen Tanev, Güney Kore’den Kim Wonge Un, Ukrayna’dan Oleksandr Diachenko, Tayvan’dan Wang Biao, Japonya’dan Yoshin Ogata ve Türkiye’den de Neslihan Pala ile Nevzat Atalay katılacak. 

Ağaç, mermer ve bronz

Büyükşehir Belediyesi’nin “Akdeniz” temasıyla düzenlediği ilk çalıştay, 13 Ekim - 2 Kasım 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilmiş ve 7’si yabancı, 3’ü yerli sanatçı, Kültürpark’ta Tarih ve Sanat Müzesi önündeki havuzun çevresine kurulan açık hava işliklerinde kestane ağacından heykellerini yaparak İzmirlilere hediye etmişti.

2 Eylül-2 Ekim 2013 tarihleri arasında düzenlenen “2. Uluslararası Heykel Çalıştayı” ise  İnciraltı Rekreasyon Alanı’nda 2’si Türk, 6’sı yabancı olmak üzere 8 heykeltıraşın katılımıyla gerçekleşti. Teması “mutluluk” olan çalıştayda, ana malzeme olarak sanatçılar Muğla’dan getirilen mermeri kullandı. Sanatçıların yaptığı eserler, bugün kentin farklı noktalarında İzmirliler tarafından beğeni ile izleniyor.

1 Ekim ile 4 Kasım 2015 tarihleri arasında Kültürpark 1 No’lu Hol’de düzenlenen “3. Uluslararası Heykel Çalıştayı’na ise 4’ü yabancı, 5 ünlü heykeltıraş katıldı. Menemen’den getirilen 8.5 ton kil ile yapılan heykeller, Fuar İzmir’de sergileniyor. Heykeller bronz dökümü yapıldıktan sonra kentin farklı noktalarında İzmirlilerin beğenisine sunulacak. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.