Hıdırellez Konak'ta Karnaval Gibi Kutlandı

Hıdırellez Konak'ta Karnaval Gibi Kutlandı

İzmir’in kalbi Konak’ta baharın müjdecisi Hıdırellez, her yıl olduğu gibi bu yıl da çok renkli ve coşkulu kutlandı. Konak Belediyesi’nce ilçenin dört farklı noktasında düzenlenen eğlencelerde müzik ve dans hiç eksik olmazken, kutlamalara katılanlar bolluk

Konak Belediyesi’nce Alsancak, İkiçeşmelik, Tepecik ve Ege Mahallesi’nde düzenlenen Hıdırellez kutlamalarına on binlerce kişi katıldı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da eğlencelerin düzenlendiği alanları tek tek gezerek, İzmirlilerin Hıdırellez coşkusuna ortak oldu. İlk olarak Alsancak Vapur İskelesi önünde gerçekleştirilen eğlenceye katılan Başkan Pekdaş, Hıdırellez’in bolluk, bereket, sağlık, huzur ve barış getirmesini dileyerek, "Bugün tutuğumuz dileklerin gerçekleşmesi için hep birlikte evrene güzel enerjiler göndereceğimiz bir gün. Bir Hıdırellez'i daha hep birlikte ve coşkuyla kutlamak için biradayız. Bolluk, bereket, sağlık hayatımızdan hiç eksik olmasın” dedi. Başkan Pekdaş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü’nce düzenlenen ‘Laiklik için İnsan Zinciri’ etkinliğine destek de verdi. İzmir körfezini boydan boya kaplayan insan zinciri içinde yer alan Başkan Pekdaş, binlerce kişiyle birlikte el ele vererek laikliğe sahip çıktığını bir kez daha gösterdi.

HIDIRELLEZ HATIRASI

Konak'ta Hıdırellez coşkusunun yaşandığı bir diğer yer ise, İkiçeşmelik Semti'ndeki İsmetpaşa İlköğretim Okulu’nun bahçesi oldu. Eğlenceye mahalle sakinleri yoğun ilgi gösterirken, Belediye Başkanı Sema Pekdaş da Alsancak'ın ardından buradaki eğlenceye katıldı. Roman müziği eşliğinde bol bol oynayan mahalle sakinlerine eşlik eden Pekdaş, gelen fotoğraf çektirme taleplerini de kırmayarak, bol bol fotoğraf çektirdi.

KARNAVAL GİBİ

Konak Belediyesi’nin Hıdırellez kutlamalarında en yoğun ilgiyi Tepecik’te düzenlenen etkinlik gördü. Her yıl olduğu gibi bu yıl da on binlerce kişi Hıdırellez’i kutlamak için İşçiler Caddesi’ne akın etti. Sadece İzmirlilerin değil,  yurtiçi ve yurtdışından da çok sayıda kişinin eğlenmek için geldiği Tepecik’teki renkli görüntüler dünyaca ünlü karnavalları aratmadı. Rengarenk kıyafetler, kurulan sofralar ve çalınan müziklerle sokakların şenlik alanına dönüştüğü kutlamalara katılanlara, katılanlar doyasıya eğlendi. Geleneksel Roman kutlamalarını yerinde görmek isteyenlerin akınına uğrayan mahalledeki kutlamalara Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da katıldı. Tepecik’e gelenleri selamlayan Başkan Pekdaş'a vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

“DİLEDİKLERİNİZ KABUL OLSUN”

Tepecik'in ardından Ege Mahallesi’ndeki Hıdırellez kutlamalarına da katılan Başkan Pekdaş’ı mahalle sakinleri 'En büyük başkan bizim başkan’ sloganlarıyla karşıladı. Başkan Pekdaş’a Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı ile Konak Belediye meclis üyeleri Zeynep Tulgar ve Nüket Akyıldız eşlik etti.  Mahalle sakinlerinin sevgi gösterileri arasında etkinliğin düzenlendiği alana gelen Pekdaş, Hıdırellez'in evi olmayana ev, işi olmayana iş, aşı olmayana da aş getirmesini diledi. Gece yarısına kadar süren kutlamalarda Roman müzisyenler ve dans gurupları sahne aldı.

83e425cc-05ff-496d-bd9d-7e09f4e56ea2

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.