HİDROMEK” kazıcı yükleyicileri Afrika’da

HİDROMEK” kazıcı yükleyicileri Afrika’da

Dünyada 50’den fazla ülkeye ihracat yapan Türkiye’nin önde gelen iş makinesi üreticilerinden “HİDROMEK”in, yeraltı zenginlikleriyle ünlü Botsvana ile Güney Afrika Cumhuriyeti için hazırladığı toplamda 11 adet HMK 102 B Alpha serisi kazıcı yükleyici iş mak

“HİDROMEK”in Ege Serbest Bölge’deki fabrikasında gerçekleştirilen teslimat törenine Botsvana Fahri Konsolosu Işıl Taşkın Kumcu ile Güney Afrika Cumhuriyeti Fahri Konsolosu Tamer Taşkın da katıldı.

“HİDROMEK” olarak 1978’den beri iş makineleri üretiminde faaliyet gösterdiklerini ve 2000 yılında devreye giren ESBAŞ tesislerinde kazıyıcı yükleyici iş makinelerinin üretimini yaptıklarını belirten HİDROMEK Ege Serbest Bölgesi Fabrikası Müdürü Bülent Yetman, 2000’den bu yana hem kalite hem de üretim kapasitelerini arttırdıklarını söyledi.

Hedef, Afrika’daki varlığı sürdürmek

Güney Afrika ile Botsvana teslimatlarınınkendilerinin hedef pazarlarımızdan olan Afrika kıtasındaki etkinliklerini arttırması yönünde atılmış çok önemli bir adım olduğunu altını çizen Yetman, “Ülkemizi bugüne kadar Kuzey Afrika ülkeleri Fas, Tunus ve Cezayir’de oldukça başarılı temsil ettik. Bizim için kuvvetli olduğumuz pazarlar ama bunu Afrika’nın diğer ülkelerine ve özellikle güney kısımlarına yaymak istiyoruz. Güney Afrika’da bir distribütörlüğümüz var fakat ilk kez olarak Botsvana’ya yaptığımız teslimat firmamız için yeni bir başlangıç oldu. Bu teslimatların artarak devamını ve diğer Afrika ülkelerinde de HİDROMEK’in varlığını sürdürülmesini istiyoruz. Bu bakımdan her iki ülkenin fahri konsoloslarını davet edip taçlandırmak istedik” dedi.

İhracatta ilerlemek istiyoruz

HİDROMEK’in ihracat faaliyetleri hakkında bilgiler veren Yetman, “İspanya Kara Kuvvetleri’nin özel ihtiyaçlarına yönelik hazırladığımız kazıcı yükleyicilerin teslimatını da geçtiğimiz günlerde tamamladık. HİDROMEK ihracat performansıyla uluslararası pazarlarda satış hacmini ve marka bilinirliğini arttırmaya devam ediyor. Önümüzdeki günlerde İzlanda’ya da ilk kez araçlarımızdan göndereceğiz. Uzun yıllardır süregelen ihracat başarımızı sürdürmeyi hedefliyoruz. Bu çalışmalarımızla 2015 yılında İhracatın Yıldızları ödüllerinde Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldük ve Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin hazırladığı ilk 1000 ihracatçı listesinde 362’nci sırada yer aldık” dedi.


Törende bir konuşma yapan Güney Afrika Fahri Konsolosu Tamer Taşkın ise,Türkiye’nin Afrika ile pazar ilişkisinin başlangıcında olduğunu, yapılacak her kalem ihracatın Türk mallarının Afrika’da tanıtılmasına olanak sağlayacağını söyledi.

Afrika’yı Cumhurbaşkanı da önemsiyor

Türk mallarının Afrika’da ‘Avrupa kalitesinde Uzakdoğu fiyatlarında’ olarak nitelendirildiğini belirten Taşkın, “Yapılan son sevkiyatbu izlenimi güçlendirecek. Türkiye ile güney Afrika arasındaki ve tüm Afrika ile olan ilişkilerimiz her geçen gün artıyor.Ancak çok geç kalınmış bir pazar ilişkisinin başlangıcındayız. Geçenlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kenya, Uganda ve Somali’yi ziyaret etti. Her iki ayda 1- 2 Afrika ülkesini gezerek Türk işadamlarının o ülkelerde olan ilişkilerini geliştirmeye çalışıyor. 3 milyar dolarlık bir iş hacmimiz var. Bunun 2 milyar dolarını Güney Afrika Cumhuriyeti bize ihraç ediyor. 1 milyar dolarını ise biz ihraç ediyoruz. İki ülke arasındaki ikilianlaşmaların bir an evvel düzenlenmesini veTürk mallarına olan gümrüklerin kaldırılmasını diliyoruz” dedi.

Direkt uçuşlar ilişkileri hızlandırır

Botsvana’nın Afrika’nın güneyinde denize kıyısı olmayan bir ülke olduğunu ve Türkiye için çok iyi bir potansiyeli bulunduğuna dikkat çeken Botsvana Fahri Konsolosu Işıl Taşkın Kumcu, “Özellikle yeraltı madenleri çok zengin. Botsvana’ya ihracatı başlatmış olmaları bizleri çok mutlu etti. Milli geliri oldukça yüksel bir ülke.Afrika’nın kredi notu en yüksek ve son yıllarda da yüzde 9 büyüme kaydeden çok stabil,güvenilir bir ülke. Bu anlamda Botsvana ile ilişkilerin gelişmesine yardımcı olmaya her zaman hazırız. Özellikle Türkiye’nin Afrika’da 40 ülkede büyükelçilik kurması daha hızlı geliştirmeyi sağlayacak. Afrika’nın pek çok ülkesine direkt uçuş sağlayan Türk Hava Yolları’nın Botsvana’ya da direkt uçuşlar başlatması ilişkileri daha da hızlandıracaktır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.