Hindistan'da Festival Provasında Havai Fişek Kazası: 100 Ölü

Hindistan'da Festival Provasında Havai Fişek Kazası: 100 Ölü

Hindistan'da Hindu inanışına göre yeni kutlamaları sırasında atılan havai fişekler büyük bir faciaya neden oldu. Atılan fişeklerin toplu halde duran havai fişeklerin arasında düşmesi sonucu 100 kişi hayatını kaybetti.

Hindistan'ın güney bölgesinde olan Kerala eyaletine bağlı Kollam Bölgesi'nde Hindu inanışına göre yeni yıl kutlamaları için gerçekleştirilen festival provalarında büyük bir facia yaşandı. Puttingal Tapınağı'nda havai fişek gösterisi için denemelerin yapıldığı sırada etrafa saçılan kıvılcımlar, toplu şekilde duran kullanılmamış havai fişekleri ateşleyince büyük bir patlama gerçekleşti. Etrafa saçılan fişekler bir çok insan ve tapınağın binalarına zarar verirken, tapınağa ait bir bina çöktü. Yaşanan faciada 100 kişi hayatını kaybetti, 250 kişi yaralandı. Ağır yaralıların da hayatını kaybetmesi durumunda ölü sayısının yükselmesinden korkuluyor.

Ülkeye bağlı Kerala Eyaleti İçişleri Bakanı Ramesh Chennitala, yılbaşı kutlamalarının gerçekleştirileceği tapınağın etrafında festival için gerçekleştirilecek havai fişek gösterisinin denemelerinin yapıldığını belirterek, atılan havai fişeklerden çıkan kıvılcımların, toplu halde duran kullanıma hazır havai fişeklerin üzerine düşmesiyle büyük bir patlama yaşandığını söyledi.

Patlama sırasında tapınakta çok sayıda insan olduğunu belirten Chennitala, alevlerin bir anda tapınağı sardığını ifade ederek, can kaybının yüksek olmasının nedeninin tapınağın içerisinde olan insanların kaçamamasından kaynaklandığını açıldı. Sabaha karşı 04.00'e yakın bir saatte gerçekleştirildiği belirtilen faciada ölü sayısının en az 100 olduğu açıklandı.

Başbakan: Yürek parçalayıcı

Hindistan Başbakanı Narendra Modi ve Kerala Eyaleti Başbakanı Oommen Chandy bölgeye giderek facianın gerçekleştiği yeri bizzat inceledi. Sosyal medyadan konuyla ilgili mesajlar veren Narendra Modi, yaralıların helikopterlerle hastahaneye kaldırılması konusunda talimat verdiğini söyleyerek, yaşananları yürek parçalayıcı ve şok edici olarak nitelendirdi. Modi ayrıca sağlık bakanının bölgeye gitmesi talimatını verdiğini açıkladı.

medyaege-havai-fisek

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.