Hipersonik füze, belirlenen hedefi başarıyla vurdu

Hipersonik füze, belirlenen hedefi başarıyla vurdu

Kuzey Kore tarafından yapılan açıklamada, test edilen silahın yeni bir hipersonik füze olduğunu duyurulurken, 700 kilometre uzaklıktaki hedefin başarı ile vurulduğu açıklandı.

Kuzey Kore yönetimi, dün gerçekleştirdiği yeni füze denemesi ile uluslararası kamuoyunu alarma geçiren son silah testini doğruladı. 700 kilometre uzaklıkta belirlenen hedefin başarı ile vurulduğu kaydedilen haberde, füze denemesine iktidardaki İşçi Partisi ve Ulusal Savunma Bilimleri Akademisi yöneticilerinin de katıldığı vurgulandı. Ayrıca füzede kullanılan yakıt teknolojisinin zorlu kış koşullarında kullanımının da başarı ile test edildiği belirtildi.

4413703.jpg

Yeni yılda yeni deneme

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı'ndan dün yapılan açıklamada, Pyongyang yönetiminin yerel saatle 08.10 sularında ülkenin doğu kıyısından Japon Denizi açıklarına doğru yeni bir füze ateşlediği bildirilmiş, füze denemesi Japonya hükümeti tarafından da doğrulanmıştı. Karadan denize atılan bir balistik füze olduğu değerlendirilen silahla ilgili detaylı incelemelerin sürdüğü kaydedilmişti. Japonya Savunma Bakanı Nobuo Kishi, füzenin Japonya'nın münhasır ekonomik bölgesinin dışına düştüğünü açıklamıştı.

Ses hızını aşıyor

5 mach (6.125 km/s) ve daha yüksek hızlarda yol alan hipersonik füzeler, ses hızından (1.235 km/s) yaklaşık 5 kat daha hızlı olarak biliniyor. Geleneksel savunma sistemleri tarafından tespit edilmesi imkansız olan hipersonik füzeler, geleceğin savunma teknolojisi olarak görülüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.