Hırsızlığa teşvik eden TikTok akımı yasaklandı!

Hırsızlığa teşvik eden TikTok akımı yasaklandı!

Sosyal medya devlerinden TikTok, hırsızlığa teşvik eden bir konsept olan devious licks akımını, tepkilere neden olunca yasakladığını açıkladı.

TikTok başta olmak üzere tüm sosyal medya uygulamalarında her gün yeni bir "akım" ortaya çıkıyor. Şimdiye kadar eğlenceli ve zararsız akımlara şahit olduk. Ancak insanların kendilerine veya topluma zarar vermelerine yol açan oldukça zararlılarına da rastlıyoruz. Bunlara bir tanesi daha eklendi. Kısa sürede trend haline gelen “Devious licks” ise daha çok öğrenciler arasında gerçekleştiriliyor.

Kullanıcılar okullarında gördükleri tabela, mikroskop, kapı, saat vb. kamu eşyalarını çalıyorlar. Bunları da “challenge” adı altında paylaşıyorlar. Türkçe’ye “meydan okuma” olarak çevirebileceğimiz challenge’larda herkes birbiriyle bir nevi rekabet ediyor.

tiktok-para-hesaplama-islemi-nasil-yapilir2.jpeg

Hırsızlığın yaygınlaşmasına sebebiyet veren “devious licks” akımı TikTok tarafından yasaklandı. Bir şirket sözcüsü, Insider’a konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Zararlı davranışlardan kullanıcıları caydırmak için içerikleri engellediklerini ifade etti. Sözcü ayrıca “Topluluğumuzun güvende kalmasını istiyoruz. Suç faaliyetlerini teşvik eden veya mümkün kılan içeriklere izin vermiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Devious licks” akımıyla ilgili şimdiye kadar 122 binden fazla paylaşım yapıldığı belirtildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.