Hırsızlık yapan zanlıyı tükürüğü ele verdi

Hırsızlık yapan zanlıyı tükürüğü ele verdi

Yaptığı hırsızlığın ardından eve tükürmüştü...

İstanbul'da yaptığı hırsızlığın ardından eve tüküren zanlı, tükürükten alınan DNA örneği ile tespit edildi. Gözaltına alınan zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Beşiktaş Akatlar Akay Sokakta 21 Ekim’de meydana gelen olayda bir eve giren hırsız, 40 bin TL’lik ziynet eşyası alarak kayıplara karıştı. Bunun üzerine eve gelen Asayiş Şube Hırsızlık Büro ekipleri ve Olay Yeri İnceleme ekipleri inceleme yaptı. Ekipler incelemeler sırasında evin zemininde küçük bir sıvı birikintisi olduğunu fark etti. Bunun üzerine sıvıdan örnek alan ekipler incelenmesi için Polis Kriminal Laboratuvarına gönderdi.

Yapılan incelmelerde tükürük olduğunu öğrenilen sıvıdan DNA örneği alındı. Çalışmaların devamında ise tükürüğün daha önceden emniyette hırsızlıktan kaydı olan 19 yaşındaki Tarık P.’ye ait olduğu belirlendi.

Bunun üzerine Tarık P’nin arşivden fotoğrafını çıkaran polis ekipleri, olayın yaşandığı evin çevresinde bulunan kamera görüntülerini inceleyerek fotoğrafla karşılaştırdı. Fotoğraf ve görüntülerin eşleşmesi üzerine adresi belirlenen Tarık P. gözaltına alındı.

Tarık P'nin daha önce de Esenyurt’ta ve Küçükçekmece’de evlere girdiği öğrenildi. Zanlının Esenyurt’ta girdiği evden anahtarı alıp bahçedeki otomobile binerek kaçtığı, Küçükçekmece’de girdiği evden ise anahtarını alarak sokaktaki ev sahibine ait otomobili çaldığı tespit edildi. Zanlının otomobil çaldığı anlar ise saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.